Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi

- Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell'in sponsorluğuyla hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin ilk etabı tamamlandı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi


İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Turkcell'in sponsorluğuyla hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin ilk etabı tamamlandı.

Yapılan açıklamada, Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen ve mayıs ayında 81 ilde eş zamanlı başlayan proje kapsamında 669 ilçede, 3 bine yakın antrenör ve öğretmen ile 9 bin 153 ilkokulda, 413 bin 698 ilkokul 3. sınıf öğrencisinin taramadan geçirildiği bildirildi.

Türkiye'nin spor altyapı haritasını bilimsel veriler ışığında ilk defa ortaya koymak hedefiyle çıkılan yolda 216 bin 778 erkek, 196 bin 920 kız çocuğunun kol boyu, kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özellikleri belirlendiği ifade edildi.

Tarama sonunda tüm testlerin ortalamasında en yüksek performansı gösteren öğrenciler ile herhangi bir testte en yüksek performansa ulaşanların bir sonraki etaba dahil edileceği belirtildi.

15 Temmuz-15 Eylül'de iki ay süreyle ikinci etaba dahil olacak öğrencilerin, hazırlanan çok disiplinli spor programına tabi tutulacağı, ardından ise programlarına kış okulu ile devam edecekleri kaydedildi.

Öte yandan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin ilk etap taramalarında 562'si erkek, 341'i kız olmak üzere toplam 903 engelli çocuğun da testlerden geçirildiği vurgulandı.

Taramaya dahil olan engelli öğrencilerin hepsinin, uygunluklarına göre bir spor branşına yönlendirileceği ve malzemeleriyle Engelliler İl Spor Merkezleri'nde spor yapmaya devam edeceği belirtildi.

Yorumlar