Türkiye-Slovenya KEK Toplantısı

- Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Erjavec: - "İnanıyorum ki bugünkü KEK toplantısı Türkiye-Slovenya arasındaki mevcut bağlantılarımızı güçlendirerek devam ettirecektir ve aynı anda da yeni iş birliğine olanak sağlayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Slovenya KEK Toplantısı

ANKARA - Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec, "İnanıyorum ki bugünkü KEK toplantısı, Türkiye-Slovenya arasındaki mevcut bağlantılarımızı güçlendirerek devam ettirecektir ve aynı anda da yeni iş birliğine olanak sağlayacaktır." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Erjavec, Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı kapsamında Ankara Palas'ta yapılan ikili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin son yıllarda sürekli artış gösterdiğine dikkati çeken Erjavec, geçen yılki düşüşün geçici olduğunu ifade etti.

Türkiye'den Slovenya'ya giden turist sayısındaki artıştan duyduğu memnuniyeti vurgulayan Erjavec, bu sayıyı daha da artırabileceklerine olan inancını dile getirdi.

Karl Erjavec, Türkiye- Slovenya KEK toplantısının, iki ülke arasındaki iş birliğinin ortak çıkarlar doğrultusunda derinleştirilmesi için önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Erjavec, iki ülke arasındaki stratejik iş birliğinin artırılması noktasında yeni fırsatların belirlendiği KEK toplantısının önemli bir mekanizma olduğuna dikkati çekerek, "İnanıyorum ki bugünkü KEK toplantısı, Türkiye-Slovenya arasındaki mevcut bağlantılarımızı güçlendirerek devam ettirecektir ve aynı anda da yeni iş birliğine olanak sağlayacaktır." dedi.

"Önümüzdeki dönemde yapacak çok işimiz var, çünkü hepimiz iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz, iş birliği için yeni fırsatlar arıyoruz." diyen Erjavec, Türkiye ve Slovenya arasında spor ve turizm alanındaki iş birliğini geliştirmek için ortak çaba gösteren heyetlere teşekkürlerlerini iletti.

Konuşmaların ardından ekonomi, ticaret, enerji ve spor gibi birçok alanda iki ülke arasında iş birliğinin artırılmasına ilişkin protokol imzalandı.


Yorumlar