Türkiye şehitlerine ağlarken DEM Parti Başkanı Bakırhan: Kürt sorunu durdukça huzur olmayacak

Türkiye, 12 şehidine ağlarken Tunceli'de konuşan DEM Parti Genel Başkanı Bakırhan, kamuoyunda tepki çeken ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Bakırhan: Kürt sorunu durdukça huzur olmayacak

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Tunceli İl Kongresi'nde Kürt sorununa dair dikkat çekici ifadeler kullandı. Bakırhan, "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur." diyerek, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün Türkiye genelindeki etkilerine dikkat çekti.

Bakırhan'ın bu ifadeleri, Türkiye'de geniş çaplı bir tartışmaya yol açtı. Bakırhan, Kürt sorununun çözümsüzlüğünün emekliler ve çalışanlar üzerinde ekonomik etkileri olacağını ve bu durumun tüm Türkiye'yi etkileyeceğini vurguladı.

DEM PARTİ'DEN AÇIKLAMA

DEM Partisi, Bakırhan'ın sözlerinin bağlamından koparıldığını ve çarpıtıldığını belirterek bir basın açıklaması yaptı. Parti, Bakırhan'ın ifadelerinin Kürt sorununun çözümsüzlüğünün yol açtığı çatışma, can kaybı ve krizleri vurguladığını belirtti. Ayrıca, partinin siyasetinin şiddet ve savaşa karşı yaşamı savunduğunu ve herkesi barışı savunmaya çağırdığını ifade etti.

 

Yorumlar