Türkiye, şehit Aybüke öğretmeni unutmadı

- Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adı, Türkiye'nin birçok kentinde, okul, üniversite, kütüphane, sanat merkezleri, cadde ve sokaklarda yaşatılıyor - Aybüke öğretmenin babası Sadık Yalçın: "Batman'ın Kozluk ilçesine tayini çıktı. Kızıma, 'Dilersen Batman'a gitmek zorunda değilsin. Bir sene daha hazırlanabilirsin' dedim ama kızım bana, 'Babacığım, bize vermiş olduğun eğitimle tezat duruma düşmüyor musun? Türk bayrağının olduğu her yer vatandır' dedi"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, şehit Aybüke öğretmeni unutmadı

ÇORUM/SAMSUN (AA) - GAZİ NOGAY/EMRE ŞAHİNOL - Türkiye, Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ı unutmadı. Şehit öğretmenin adı, Türkiye'nin birçok kentinde, okul, üniversite, kütüphane, sanat merkezleri, cadde ve sokaklara verilerek yaşatılıyor.

Kozluk'ta karne dağıttıktan sonra evine giderken Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateş sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede, 22 yaşında şehit olan Yalçın'ın vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Seslendirdiği "Magusa Türküsü" ile gönüllere taht kuran, ilk görev yeri olan ilçede, henüz 7 aylık öğretmenken, 9 Haziran 2017'de katledilen Aybüke öğretmenin adı, başta görev yaptığı Batman, üniversite eğitimini aldığı Konya ve memleketi Çorum olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde eğitim kurumları ile cadde ve sokaklara konuldu.

Şehit öğretmenin adı, son olarak Samsun'un Bafra ilçesindeki bir kütüphaneye verildi.

Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesi tarafından, Alparslan Türkeş Parkı içindeki binada oluşturulan, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz'ın adının verildiği kütüphanenin açılışı, Aybüke öğretmenin annesi Zehra ve babası Sadık Yalçın'ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

- Yalçın: "Müziğe ilgisi küçük yaştan beri olan bir kızdı"

Sadık Yalçın, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı öğrenciyken, sınıfa giren öğretmenin "İçinizde müzikle ilgisi olan var mı?" diye sorduğunu, kimsenin sesi çıkmayınca bir arkadaşının "Öğretmenim Aybüke'nin sesi çok güzel, dinler misiniz?" dediğini anlattı.

Öğretmenin ısrarıyla biraz da utanarak bir iki şarkı söyleyen kızının, böylece müzik hayatına başladığını belirten Yalçın, "Aybüke, müziğe ilgisi küçük yaştan beri olan bir kızdı. Küçükken hobi olarak müzik eğitim kursuna yazdırdım. 3 Eylül doğum günüydü. O gün sürpriz olsun diye kendisine gitar almıştım. Gitarı verdiğimde çok sevinmişti. Gitti geldi, boynuma sarıldı. Çok mutlu olduğunu söyledi." dedi.

Kızının müziğe kabiliyetini, müzik öğretmeni Mustafa Çakmak'ın keşfettiğini dile getiren Yalçın, şunları söyledi:

"İlerleyen süreçte müzik eğitim merkezinde ses, nota ve şan dersleri aldı. Liseden sonra üniversitede müzik bölümünü kazandı. Düz liseden müzik bölümüne gitmek öyle kolay bir iş değildir. Genelde konservatuvar öğrencilerini alıyorlar ama kızım kısa bir eğitimden sonra başarılı oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'ne kayıt oldu. Okulunu bitirdikten sonra KPSS'ye girdi. Türkiye genelinde kendi branşında ilk 15'in içine girme başarısını gösterdi. Sözlü sınavda, kendisinden çok geride kalan öğrencilerin arkasına düştü. Bunun sonucunda da Batman'ın Kozluk ilçesine tayini çıktı. Kızıma, 'Dilersen Batman'a gitmek zorunda değilsin. Bir sene daha hazırlanabilirsin' dedim ama kızım da bana, 'Babacığım, bize vermiş olduğun eğitimle tezat duruma düşmüyor musun? Türk bayrağının olduğu her yer vatandır' dedi."

- Aybüke öğretmen mezarı başında anılacak

Aybüke öğretmen, şehadetinin birinci yılında memleketi Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında düzenlenecek törenlerle anılacak.

Aybüke öğretmenin Osmancık Şehitliği'nde bulunan mezarındaki ilk tören, bugün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.

Karnelerin dağıtılmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, eğitim camiası ve öğrenciler, tam bir yıl önce şehit edilen genç öğretmenin mezarına karanfil bırakacak.

Aybüke Yalçın için ikinci anma töreni de yarın ailesi tarafından yapılacak. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan anne Zehra ve baba Sadık Yalçın, kızlarını ilk ölüm yıl dönümünde mezarı başında anacak.

Batman'ın Kozluk ilçesinde, 9 Haziran 2017'de karne dağıtım töreninin ardından evine giden müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına PKK'lı teröristlerce açılan ateşte ağır yaralanmış, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Genç öğretmenin şehit olduğu saldırının faili İran uyruklu "Agit" kod adlı terörist, 22 Mart 2018'de Batman'ın Sason ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Yorumlar