Türkiye şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor

- Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 98 kiloda birinci olan Ordulu Fatih Başköy, başarılarına büyükler kategorisinde de şampiyonluk ekledi - Milli sporcu Fatih: "Bu şampiyonluğumu önce aileme sonra beni yetiştiren hocalarıma armağan ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor


ORDU (AA) - Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 98 kiloda birinci olan Ordulu Fatih Başköy, ilk kez büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonluğuna ulaştı.

Adana'da merkez Yüreğir ilçesinde 4-5 Şubat'ta Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda 98 kiloda mindere çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Fatih, dört rakibini yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Milli sporcu Fatih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesi çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını aldığını belirterek, "İlk defa bu kategoride şampiyon olmayı başardım. Çok mutlu ve gururluyum. Daha önce birçok turnuvada şampiyonluk elde etmiştim. Türkiye şampiyonluğu ile bu başarılarımı taçlandırdım." diye konuştu.

Kariyerinde daha önce 23 yaş altı Avrupa şampiyonluğu, gençler dünya 3'üncülüğü, üniversitelerarası dünya şampiyonluğu ve çeşitli yaş gruplarında Türkiye şampiyonlukları bulunan Fatih, "Çok şükür Allah bizlere bu günleri nasip etti. Bu şampiyonluğumu önce aileme sonra beni yetiştiren hocalarıma armağan ediyorum." ifadesini kullandı.

Güreşe Ordu'da kaldığı yetiştirme yurdunda başladığını ve kendisini sürekli geliştirdiğini anlatan milli sporcu Fatih, "İnşallah destekler ve dualarla daha iyi yerlerde olmayı sürdüreceğim. Bana güvenenleri asla mahcup etmek istemiyorum." şeklinde görüş belirtti.


- Alkan: "Türkiye önemli bir sporcuya kavuşmuş oldu"

Ordu Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fahrettin Alkan, Fatih'in ellerinde büyüdüğünü söyledi.

Onun büyük başarılara imza atacağına inandıklarını ve zamanı geldiğinde daha iyi şartlarda çalışabilmesi için İstanbul'a transferini gerçekleştirdiklerini belirten Alkan, şunları kaydetti:

"Böylece Türkiye önemli bir sporcuya kavuşmuş oldu. Fatih Başköy, Ordu'nun ve Türkiye'nin gurur duyduğu, efendi, yetenekli bir sporcudur. Kendisine inananları mahcup etmedi. Onu yetiştiren antrenörümüz Yüksel Kahraman'a ve destek verenlere teşekkür ediyorum."

Yorumlar