Türkiye-Rusya charter uçuşları turizmi uçurdu

Türkiye ile Rusya arasında yeniden başlayan charter uçuşları turizm sektörünü uçurdu. Uçaklardaki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Rusya charter uçuşları turizmi uçurdu
Sonhaberler/ Haber Merkezi 

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin sona ermesinden sonra başlayan charter uçuşlarının turizm sektörünü yeniden canlandırdığı öğrenildi. Rus charterların doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.  Rusya’dan Türkiye’ye uçmaya başlayan charter uçaklarının ilk seferinin üzerinden geçen bir haftalık sürede doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, " Uçuşların doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı ancak şunu ifade etmekte fayda var henüz çok sayıda uçuş yok ancak biletler çok hızlı satılıyor" şeklinde konuştu. 

ÜÇ GÜNDE 2 BİN YOLCU

İki ülke arasındaki charter uçuşlarının en çok kullandığı Moskova’da ki en büyük havaalanlarından olan Domodedovo Havaalanı basın servisinden yapılan açıklamada 5-8 Eylül tarihleri arasında sadece 3 günde Türkiye’ye 2 bin 140 yolcunun uçtuğu bildirildi. Açıklamada Türkiye’ye giden uçakların yüzde 100 doluluk oranı ile uçtuklarının altı da çizildi.

UÇUŞLAR 2 EYLÜL'DE BAŞLAMIŞTI

Bilindiği gibi Rusya’dan Türkiye’ye ilk charter uçuşu 2 Eylül tarihinde Royal Flight tarafından gerçekleştirilmişti. Rambler haber servisine göre şuanda Rusya’dan Türkiye’ye 123 tarifeli ve 63 charter uçuşu gerçekleştiriliyor. 



NE OLMUŞTU? 

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler Suriye sınırında düşürülen uçak nedeniyle krize girmişti. Suriye'de Bayırbucak'ı bombalayan Rus jetleri, Türk hava sahasını ihlal edince, Türkiye'den müdahale gelmişti. 24 Kasım 2015'teki olayda uyarılara rağmen sınır ihlaline devam eden Rus jeti düşürülmüştü. Moskova bu durum karşısında sert tepkiler gösterdi ve iki ülke arasındaki ilişkilerde tansiyon bir anda yükselmişti. 

Rusya, düşürülen uçağa karşılık Türkiye'den bir takım taleplerde bulunmuştu. Bunlar olmadık şartlardı, kabul edilemeyecek şeylerdi, nitekim Ankara, Rus uçağının sınır ihlali yaptığını resmen belgelerle ispatlamıştı. Rusya ise bu konuda dezenformasyon yolunu seçti, kara kutu konusunda bile gerçekleri saklamaya çalışmıştı. 

 

Yorumlar