Türkiye PKK'nın Sincar oyununu fark etti

PKK, Sincar'dan çekildiğini açıklamıştı, ancak kurduğu taşeron örgütün hala orada olduğu ortaya çıkmıştı. Türkiye örgütün bu oyununu fark etti. Hükümet Sözcüsü Bozdağ, terör örgütünün forma ya da isim değiştirerek aldatma gittiğini belirterek, kendileri için hepsinin aynı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye PKK'nın Sincar oyununu fark etti

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Irak'ın kuzeyinde Musul'a bağlı Sincar bölgesini DEAŞ bahanesiyle işgal eden PKK, Türkiye'nin baskılarından sonra çekildiğini açıklamıştı; ancak bölgeden gelen son görüntüler ve açıklamalar örgütün çekilmediği sadece isim ve forma değiştirdiğini ortaya koydu. Terör örgütünün Sincar'da kendi militanlarından kurduğu YBŞ hala olduğu yerde duruyor. YBŞ tarafından yapılan açıklamada, bölgeden çekilmeyecekleri belirtildi. PKK'nın bu oyununu fark eden Türkiye sert tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, terör örgütünün bu oyununa dikkat çekerek, "Sincar’da yaşananları yakından takip ediyoruz. İsim-üniformayla değişikliği değil terör örgütü bölgeyi terk etmeli” dedi.

Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, ''Irak tarafından yapılan açıklamaları Türkiye yakından takip etmektedir. Terör örgütünün Sincar'dan çekildiği izlemini uyandırdığı için farklı üniforma altına gizlenerek bölgede varlığını devam etirmesini Türkiye olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Umarız ki Irak ordusu Türkiye'nin beklentisi doğrultusunda teröristlerin farklı üniforma ve isim olarak bölgede varlığını devam ettirmesine izin vermez.'' ifadelerini kullandı.

YBŞ ÇEKİLMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

Öte yandan terör örgütünün oyunu bizzat kendi kurduğu taşeron örgüt tarafından da itiraf edildi. Terör örgütünün kurduğu YBŞ'den yapılan açıklamada, “PKK’ya değil, Irak’a bağlı yasal bir güçüz. Türkiye’nin saldırılarına dikkate almıyoruz" dedi. 

YBŞ Sözcüsü Dijvar Fakir, PKK’ya değil, Irak’a bağlı yasal bir güç olduklarını savunarak yapılan açıklamaları dikkate almadıklarını söyledi.

Yorumlar

selim ırakı uyar o zaman bize değil onlara söyle