"Türkiye-Pakistan Ortak Pul" konulu tanıtım toplantısı

- Türkiye ile Pakistan posta idarelerinin ortak çalışmasıyla iki ülkenin milli marşı şairleri Muhammed İkbal ve Mehmet Akif Ersoy'un fotoğraflarının yer aldığı "Türkiye-Pakistan Ortak Pul" tanıtımı gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye-Pakistan Ortak Pul" konulu tanıtım toplantısı

ANKARA (AA) - Türkiye ile Pakistan posta idarelerinin ortak çalışması olan ve iki ülkenin milli marşlarının şairleri Muhammed İkbal ve Mehmet Akif Ersoy'un yer aldığı "Türkiye-Pakistan Ortak Pulu" tanıtımı yapıldı.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Bozgeyik, PTT Pul Müzesi'nde gerçekleştirilen "Türkiye-Pakistan Ortak Pul" konulu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Syrus Sajjad Qazi'nin de katkısı ve Dışişleri Bakanlığının iş birliğiyle basılan anma pulunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye-Pakistan dostluk ve ilişkisinin, Kurtuluş Savaşı'ndaki acıyı Pakistan'dan hissedip kulağındaki ziynet eşyasını gönderecek kadar derin olduğunu ifade eden Bozgeyik, "Bu dostluk sadece 70 yıllık Pakistan'ın kuruluşundan değil, çok daha geriye dayanmış ve öylesine köklü bir hukuk oluşmuş ki her acı günümüzde birlikteyiz ve acılarımızı paylaşmışız, sevinçlerimizde yine birlikte olmuşuz. Sevinçlerimizi birlikte kutlamışız." diye konuştu.

Türkiye-Pakistan Ortak Pulu'nun tanıtımı dolayısıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Bozgeyik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 16-17 Kasım 2016'daki Pakistan ziyaretinde, Türkiye-Pakistan diplomatik ilişkilerinin 70. yıl dönümü dolayısıyla planlanan çalışmalardan biri olan ortak pul, umuyoruz ki bu dostluğa katkıda bulanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk postası olarak kardeş Pakistan için 13 kez çeşitli konularda pul basıldığını, iki ülke ortak pulunun da ilk kez karşılıklı çıkarıldığını bildiren Bozgeyik, pulun bir diğer özelliğinin ise üzerinde iki ülkenin milli marşı şairleri Muhammed İkbal ve Mehmet Akif Ersoy'un fotoğraflarına yer verilmesi olduğunu kaydetti.

Bozgeyik, bastırılan pulun iki kardeş ülkenin, birlikte iş yapmasının posta ve uluslararası ilişkiler alanında önemini ve iş birliğini artıracağını ifade etti.

Türk posta teşkilatının, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın önderliği ve ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde her gün bir adım daha ileriye giderek, dünya markası olmak için gayret ettiğini vurgulayan Bozgeyik, yapılan bu çalışmanın Türk-Pakistan iş birliği ve dostluğunun gelişmesine vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Bozgeyik, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Qazi ve Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdürü Büyükelçi Fazlı Çorman tarafından anma pulu imzalandı.

Daha sonra Pakistan ile Türkiye konulu pulların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi, 17 Kasım'a kadar açık kalacak.

Yorumlar