Türkiye ordusu Irak'a girmeye hazırlanıyor

Hükümet operasyonların halen devam ettirileceğine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ordusu Irak'a girmeye hazırlanıyor
 Türkiye ordusu Irak'a girmeye hazırlanıyor

Hükümet operasyonların halen devam ettirileceğine karar verdi.

Türkiye Hava Kuvvetleri bu gece de PKK silahlılarına karşı operasyonlar yaptı.

ANS PRESS’in haberine göre, Türkiye istihbaratının verdiği bilgiye göre, bu operasyonlar sırasında PKK tarihinin en ağır kaybını verdi. Kandilli’ de yüzlerce teröristi öldürüldü ve ölen kişilerden 50'si teröristlerin başında duranlardı. Ayrıca 100'e yakın terörist ise ağır yaralandı.

Son verilere göre, Türkiye hükümeti karar aldı ve ülke sınırları dışında PKK teröristlerine msili ile karşılık verilecek ve şu anda hükümet teröristlere karşı kara birlikleri Irak'a girmesi konusunda kararın verilmesi düşünülüyor.

Türk jetleri 4. kez teröristleri bombaladı

PKK teröristlerine ağır darbeler vurulsa da Türkiye'de bu operasyonlara karşı çıkanlar da var. Operasyonlara karşı çıkan yüzlerce vatandaşın protesto gösterileri gece boyu devam etti. İstanbul ile birlikte, Hakkari, Şırnak, Batman, Bitlis, Siirt, Gaziantep ve İzmir illerinde protesto gösterileri sonunda polisle çatışmalara dönüştü. Çatışmalar sırasında aktivistler taş ve yanıcı-kesici maddelerle polise saldırdı. Polis ise göz yaşartıcı gaz ve su ile kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Mersin'de baş tutan çatışmalar sırasında PKK yanlısı bir kişinin ağır yaralanmaları aldığı belirtiliyor.

Bilgiye göre, protestolar fonunda Hakkari’de askeri üs saldırıya uğradı. Askeri güçleri açılan ateşe ateşle cevap veriyor. Çatışmalar sonucu kayıp olmadığı bildirildi. Fakat yetkililer silah seslerinin gece boyu devam ettiğini belirttiler.

 Kürtlerin çoğunlukta olduğu şehirlerde itirazlar

İstanbul'da ise bir polis memuru daha PKK'ya karşı operasyonlarını protesto eden aktivistlerin aksiyasını dağıtmaya çalışırken silahlı saldırıya uğradı. Polis memuru göğsünden aldığı ağır yara sonucu öldü. Güvenlik güçleri helikopterlerin de desteği ile cinayeti işleyen kişinin arayışlarına başlandı.

Mardin ilinde teröristler patlama yapacak

Türkiye'nin Suriye ile sınırlarında de gerginlik yaşanıyor. Gaziantep ili ile sınır bölgelerde IŞİD’de silahlılarının traktörler aracılığıyla yeniden siper kazdığı gözlenmiştir.

Şırnak’ta ise, polis istasyonu saldırıya uğradı. Belirsiz kişilerin binaya birkaç kez ateş açtıktan sonra gözden kaybolmayı başardılar.. Polis silahlıları bulmaya çalışıyor. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri daha da arttırıldı.

 

 

Yorumlar