Türkiye Muhammed bebeği ayağa kaldırdı

Doğuştan iki bacağı olmayan Muhammed Bebek, Erdoğan ailesinin devreye girmesiyle Türkiye'ye getirilerek iki protez bacağı kavuşturuldu.

Türkiye Muhammed bebeği ayağa kaldırdı - Sayfa 1

Suriye'nin İdlib ilinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Türkiye'ye getirilen, doğuştan bacak ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebek, protez bacaklarıyla İdlib'e döndü.

Türkiye Muhammed bebeği ayağa kaldırdı - Sayfa 2

Ailesiyle 1 Eylül'de Türkiye'ye getirilen İdlibli Muhammed bebek, Ankara'da gerekli tetkiklerin ardından protez bacaklarına kavuştu.

Türkiye Muhammed bebeği ayağa kaldırdı - Sayfa 3

Doğuştan bacakları ve kolları olmayan 15 aylık Muhammed bebek, Türkiye'deki ilgili kuruluşların gözetiminde geçirdiği 7 haftalık adaptasyon sürecinin ardından protez bacaklarıyla İdlib'de sığındıkları çadırlarına geri döndü.

Türkiye Muhammed bebeği ayağa kaldırdı - Sayfa 4

"Sayın Emine Erdoğan'a teşekkür ediyorum"

Minik Muhammed'in babası Halit Mısaytıf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bugün İdlib'e döndük, tedavinin ilk aşaması tamamlandı. İlerleyen günlerde tekrar Türkiye'ye geçerek süreç tamamlanacak. Türkiye hükümetine, AFAD'a ve Anadolu Ajansına (AA) yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca bu süreçte bize destek olan ve bizi evinde (7 Eylül'de) misafir eden Sayın Emine Erdoğan'a da teşekkür ediyorum."