"Türkiye Mozambik'e her türlü desteği vermeye hazır"

- Türkiye'nin Maputo Büyükelçisi Kızıltan: - "Mozambik bugün birçok sorunla yüz yüze. Elimizden gelen her şekilde Mozambik'e destek olmaya hazırız" - "Eminim ki tüm kaynakları, genç ve dinamik nüfusuyla Mozambik'in geleceği çok parlak"

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye Mozambik'e her türlü desteği vermeye hazır"

MAPUTO (AA) - Türkiye'nin Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan, Türkiye'nin Mozambik'e karşılaştığı her türlü zorlukta yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Kızıltan, Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyusi'nin başkent Maputo'da büyükelçilerle gerçekleştirdiği buluşma sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinin sağlıklı ilerlediğini belirttti.

Büyükelçi Kızıltan, Türk yatırımcıların ülkede faaliyet gösterdikleri iş alanlarını artırmasını beklediklerini ifade etti.

Türk yatırımcıların Mozambik'te daha çok altyapı ve inşaat alanında faaliyet gösterdiğini aktaran Kızıltan, bu alanlara tarım, turizm ve enerjiyi de katmak için yatırımcıları cesaretlendirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Son yıllarda ekonomik kriz yaşayan Mozambik'in kendi sorunlarıyla yüzleşebileceğini ve bunları aşabileceğini kaydeden Kızıltan, "Eminim ki tüm kaynakları, genç ve dinamik nüfusuyla Mozambik'in geleceği çok parlak." diye konuştu.

Kızıltan, "Mozambik bugün birçok sorunla yüz yüze. Elimizden gelen her şekilde Mozambik'e destek olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda ülkenin kuzeyinde görülen terör saldırılarının yatırımları etkilemeyeceğini belirten Kızıltan, "Mozambik’in tüm gerekli tedbirleri aldığının farkındayız. İstikrar yatırım için çok önemli ama yaşananlar yatırımlara gölge düşürmez." değerlendirmesinde bulundu.

Afrika'nın güneydoğusunda yer alan Mozambik, son dönemde ülkede keşfedilen doğalgaz ve kömür yataklarıyla dikkati çekiyor. Ülke, denize çıkışı bulunmayan Zambiya, Zimbabve, Botsvana, Svaziland, Malavi ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin kuzey kısmının denizle bağlantısını sağlıyor.

Yorumlar