Türkiye-Moldova'yı 3-1 yendi

Türkiye ile Moldova arasında oynan hazırlık maçında Milli Takım 3-1 galip geldi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Moldova'yı 3-1 yendi

Türkiye, hazırlık maçında Moldova'yı 3-1 yendi. Eskişehir ilk kez bir milli maça ev sahipliği yaparken Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder gibi gençler ilk kez milli formayla golle tanıştı. 14. dakikada ay-yıldızlı takımın hızlı gelişen atağında Oğuzhan Özyakup, kendi yarı sahasından aldığı topla Moldova yarı sahasına kadar ilerledi. Bu futbolcunun ara pasında topla buluşan Emre Mor, kaleci Pascengo'yu da geçerek, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 24. dakikada ise Emre Çolak'ın soldan kullandığı korner atışında Moldova ceza sahası içinde iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşunda, top filelere gitti. İlk yarı 2-0 bitti. 52'de ise genç futbolcu Cengiz Ünder skoru 3-0'a getirdi. Uzatma dakikalarında Moldova bir gol buldu ve maç 3-1 sona erdi.

A Milli Futbol Takımı'nın, Moldova ile oynadığı hazırlık maçında Eskişehir, tarihinde ilk kez milli maça ev sahipliği yaptı. Eskişehir ve çevre illerden gelen futbolseverler milli maça yoğun ilgi gösterdi. Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanan maç için satışa sunulan biletler, 26 gün önce tükenmişti. Karşılaşmayı 35 bin futbolsever tribünden seyretti.

İLK YARI

A Milli Futbol Takımı, Moldova ile oynadığı hazırlık maçının ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

4. dakikada Şener Özbayraklı sağ kanattan getirdiği topu, Moldova ceza sahası içindeki Enes Ünal'a aktarmak istedi. Enes'i geçen meşin yuvarlak, Oğuzhan Özyakup'un önünde kaldı. Oğuzhan'ın vuruşunda top, kale direğinin yanından az farkla auta çıktı.

14. dakikada ay-yıldızlı takımın hızlı gelişen atağında Oğuzhan Özyakup, kendi yarı sahasından aldığı topla Moldova yarı sahasına kadar ilerledi. Bu futbolcunun ara pasında topla buluşan Emre Mor, kaleci Pascengo'yu da geçerek, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

17. dakikada ceza sahası önünde topla buluşan Racu'nun şutunda, kaleci Onur Kıvrak meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti.

24. dakikada Emre Çolak'ın soldan kullandığı korner atışında Moldova ceza sahası içinde iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşunda, top filelere gitti: 2-0.

40. dakikada ceza alanı dışından Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Pascengo topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

Ay-yıldızlı takım, karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde bitirdi.

İKİNCİ YARI

52. dakikada Okay Yokuşlu'nun ara pasıyla Moldova ceza sahası dışında topla buluşan Cengiz Ünder'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Pascengo'nun solundan ağlarla buluştu: 3-0.

71. dakikada Sidorenco, Moldova savunmasından atılan topla buluşup, Türkiye ceza sahası içine kadar girdi. Sidorenco'nun sert şutunda kaleci Harun Tekin, topu kontrol etti.

77. dakikada Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan kaleye gönderdiği topu, kaleci Pascengo güçlükle kornere çeldi.

83. dakikada Antoniuc'un sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Cebotaru'nun şutunda, kaleci Harun Tekin meşin yuvarlığı kornere gönderdi.

90+1. dakikada Cojocari'nin ara pasında ceza sahasına giren ve Şener Özbayraklı'yı geçen Ginsari, sert şutla kaleci Harun Tekin'in solundan topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

Türkiye, karşılaşmayı 3-1 kazandı.

TERİM İLK 11'İ DEĞŞİTİRDİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin son oynadığı Finlandiya maçında sahaya çıkan kadronun tamamında değişikliğe gitti.

A Milli Takım, Moldova müsabakasına Onur Kıvrak, Şener Özbayraklı, Çağlar Söyüncü, Emre Çolak, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Cengiz Ünder, Ahmet Çalık, Enes Ünal, Emre Mor 11'i ile başladı.

Ay-yıldızlı takımın elemelerde Antalya'da yaptığı Finlandiya maçında 11'de forma giyen Volkan Babacan, Ömer Toprak, Volkan Şen, Gökhan Gönül ve Arda Turan bu maçın kadrosunda yer almazken, Selçuk İnan, İsmail Köybaşı, Cenk Tosun, Olcay Şahan, Mehmet Topal ile Yunus Mallı yedek soyundu.

Genç futbolcular performanslarıyla dikkat çekerken Emre Mor'un rakibine attığı bir çalım sosyal medyada gündem oldu. 

Güray, Deniz, Harun ve Serdar da ilk kez milli forma giydi.

FATİH TERİM'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın Moldova ile oynadığı hazırlık maçını 3-1 kazanmasına ilişkin "Galibiyet her zaman önemlidir. Hazırlık maçı da olsa, puan maçı da olsa ciddiyetten ayrılmamak lazım. Galibiyeti alışkanlık haline getiren bir milli takım olmaya devam edeceğiz." dedi.

Terim, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'de güzel atmosferde oynadıklarını kaydetti. Eskişehir'de tam bir futbol arenasının yaşandığını anlatan Terim, şöyle konuştu:

"Görmediğimiz, çok fazla şans vermediğimiz oyunculara forma verdik. Yaş ortalaması 23,9'du. Dünyanın en genç milli takımlarından birini sürdük sahaya. Bir saat çok da iyi oynadılar, goller attılar, çok da iyi hareketler yaptılar. Oyunu çok iyi oynadılar. İstedikleri zaman baskı, istedikleri zaman pas yaptılar. Bu zaman zarfında da hiç pozisyon vermediler. Sonuç itibarıyla hazırlık maçı. Görmemiz gereken şeyleri gördük. Galibiyet her zaman önemlidir. Hazırlık maçı da olsa, puan maçı da olsa ciddiyetten ayrılmamak lazım. Galibiyeti alışkanlık haline getiren bir milli takım olmaya devam edeceğiz. Yine 20 maç gibi bir seri inşallah olur. Sakatlık olmaması bizim için sevindirici. Sonuç olarak ilk defa milli olan 3-4 oyuncumuz vardı. Hakikaten zevk veren bir saat ya da 90 dakika vardı. Başarılı oynadılar, bütün oyuncularımı kutluyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz."

Futbolcu Deniz Türüç ise ilk kez milli formayı giymekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kendisi için güzel bir maç olduğunu anlatan Deniz, "Kariyerimde bir adım daha attım ve bu seviyeye geldim. Buraya gelmek yetmiyor, geldikten sonra kalmak var. Burada Selçuk ağabey ya da Arda ağabey gibi önemli oyunculardan olmak istiyorum. İnşallah bundan sonra daha fazla milli forma giyerim." diye konuştu.

Kaleci Harun Tekin ise Eskişehir'de milli formayla ilk kez sahayı çıktığını bildirdi.

Tribünde güzel bir taraftar grubu olduğunu ifade eden Harun, "Uzun bir süreden beri milli takıma giriyordum, sıramı bekliyordum. O şans da bana geldi. Bu formayı giymek isteyen çok insan var. Ben de şanslı bir insanım. İnanılmaz gurur verici. Her maça aynı duygularla çıkıyorum. Milli formayı giymek ayrı bir şey, Türk bayrağı taşıdığımız için. Son dakikada gol yediğim için üzgünüm. Gol yemeden maçı kapatmak isterdik." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar