Türkiye, mesleki eğitim tecrübesini Ürdün'le paylaştı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde Türkiye'nin mesleki eğitim tecrübesi Ürdünlü yetkililerle paylaşıldı.TİKA'dan...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, mesleki eğitim tecrübesini Ürdün'le paylaştı

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde Türkiye'nin mesleki eğitim tecrübesi Ürdünlü yetkililerle paylaşıldı.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün'ün mesleki eğitim alanında söz sahibi kurumlarının temsilcileri Türkiye'de TİKA ve MEB Mesleki ve Teknik eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ağırlandı.

Türkiye'nin mesleki ve teknik eğitim alanındaki tecrübelerinin Ürdün ile paylaşılması amacıyla düzenlenen programda Ürdünlü yetkililer, Türkiye'nin başarılı mesleki ve teknik eğitim veren liselerini yerinde inceledi.

Bunun yanı sıra Türkiye'de yeni bir uygulama olan ve tek bir meslek alanında eğitim veren Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini de ziyaret eden yetkililer, bu okulların çalışma yöntemleri hakkında ve mesleki eğitimde devlet ve özel sektör iş birliği mekanizmalarının nasıl işlediği konusunda bilgilendirildi.

Ankara, Bursa, Kocaeli ve İstanbul'da gerçekleştirilen çalışma ziyareti kapsamında, heyet, Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOBB MEYBEM, ASO Teknik Koleji, Bursa İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa Yıldırım Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa Nilüfer Hüseyin Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GEMPORT Limanı, İstanbul Zeytinburnu Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde inceleme ziyaretlerinde bulundu.

Heyet ayrıca Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Akdaş'ı makamlarında ziyaret etti.

Yorumlar