Türkiye Maarif Vakfı heyeti Gine’ye gidiyor

TMV heyeti FETÖ okullarının devralındığı Gine'yi ziyaret edecek

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Maarif Vakfı heyeti Gine’ye gidiyor

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) heyeti, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının devralındığı Gine'yi ziyaret edecek.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, TMV Yönetim Kurulu Başkanvekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, başkanlığındaki heyetin bir dizi ziyarette bulunmak üzere 30 Ocak Pazartesi Gine’de bulunacağı belirtildi.

Doktorların da yer alacağı heyetin Gine’de bulunan Türkiye-Gine Maarif Okullarını ziyaret ederek öğrencilere sağlık taraması yapacağı belirtildi.

Türkiye-Gine Maarif Okullarında Şehit Ömer Halisdemir adına inşa edilen anıtın açılışının da gerçekleştirileceği bildirilen açıklamada, öğrencilere burs ve hediyeler dağıtılacağı da kaydedildi.

Ziyarette Türkiye Maarif Vakfının faaliyetlerinin anlatılmasının yanı sıra Türkiye ile Gine arasındaki ekonomik, siyasi, diplomatik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi adına yeni adımlar atılmasının da hedeflendiği vurgulandı.

Gine, Türkiye Maarif Vakfının FETÖ okullarını ilk devraldığı ülke olma özelliğini taşıyor.

TMV heyeti, geçen yıl ekim ayında Gine’de FETÖ'ye ait 5 okulu Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde’nin nezaretinde imzalanan törenle devralmıştı. Yaklaşık bin öğrenci kapasitesine sahip okullarda 377 öğrenci eğitim alıyor, 105 öğretmen görev yapıyor.

Yorumlar