Türkiye - Libya anlaşmasının onaylandığı saatlerde saldırdılar

Libya Bakanlar Kurulu'nun Türkiye ile UMH arasında imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası'nı onayladığı saatlerde Misrata'ya yabancı savaç uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye - Libya anlaşmasının onaylandığı saatlerde saldırdılar

Birleşmiş Milletler ve bir çok ülke tarafından meşruluğu tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Basın Sözcüsü Mustafa el-Mecii hangi ülkeye ait oldukları bilinmeyen savaş uçaklarının saldırılarda bulunduğunu söyledi.

Mustafa el-Mecii tarafından yapılan açıklamada, Misrata kentinde bulunan Hava Savunma ve Hıttin Taburu kampları gibi eski askeri noktalara hava saldırıları düzenlendiğini belirtti.

Savaş uçaklarının aidiyetletine dair herhangi bir bilgi vermeyen Mecii, saldırıda can kaybı yaşanmadığını dile getirdi.

Mecii, saldırı sırasında insansız hava araçlarının kentin üzerinde uçuş yaptıklarının tespit edildiğini söyledi.

KARŞI OPERASYON

Bu hafta başında darbeci asker Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları Misrata Hava Kuvvetleri Koleji'ne saldırı düzenlemişti. Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci General Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri, karşı operasyon başlatmıştı.

Hafter, son olarak 12 Aralık'ta Trablus'a yönelik "Belirleyici Savaş" adıyla yeni bir saldırı talimatı vermişti. Hafter'in saldırı emri nedeniyle ülkenin batısında, başta Misrata olmak üzere 10 kentte seferberlik ilan edilmişti.

Yorumlar