Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş Forumu

- Bahreynli yetkililer ve yatırımcılar, forumun iki taraf için de karşılıklı ekonomik işbirliğini artırma fırsatı sağlayacağını ümit ediyor -Bahreyn'in Ankara Büyükelçisi Abdullah: "Başta Bahreyn olmak üzere Körfez ülkeleri liderleri, Türkiye ile ikili ilişkileri geliştirmekte, artırmakta ve özel sektörde kapsamlı bir strateji oluşturmakta kararlı. Bu, Körfez ülkelerinin Türkiye ile ikili ticaret hacmini artırmasına zemin hazırlayacaktır" -İş adamı Zeynel: "Türkiye-Körfez işbirliğinde geçen dönem ekonomik, yatırım ve ticaret ilişkilerine doğrudan yansıyan birçok olumlu gelişme yaşandı" - Bahreyn İktisatçılar Derneği Başkanı Saiğ: "Söz konusu forumun Türkiye ile Bahreyn arasında ortaklıklar ve anlaşmalar yapılmasına katkı sağlamasını bekliyoruz" -Bahreyn Al Baraka Bankası İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutavaa: "Türkiye şu anda küresel ölçekte saygın ekonomik güce sahip"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş Forumu

MANAMA (AA) - Bahreynli yetkililer ve yatırımcılar, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 2. İş Forumunun iki taraf için de karşılıklı ekonomik işbirliğini artırma fırsatı sağlayacağını ümit ediyor.

Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye-KİK 2. İş Forumunu değerlendiren Bahreynli yetkililer ve yatırımcılar Türkiye'ni büyük bir ekonomik ve tarihi güç olduğunu belirterek, bu forumda karşılıklı ekonomik işbirliğinin artırılmasını beklediklerini ifade etti.

Bahreyn'in Ankara Büyükelçisi İbrahim Yusuf Abdullah, "Başta Bahreyn olmak üzere Körfez ülkeleri liderleri, Türkiye ile ikili ilişkileri geliştirmekte, artırmakta ve özel sektörde kapsamlı bir strateji oluşturmakta kararlı. Bu, Körfez ülkelerinin Türkiye ile ikili ticaret hacmini artırmasına zemin hazırlayacaktır." dedi.

Bahreyn'in Türkiye ile tüm alanlarda işbirliğini sürdürmeyi istediğini ifade eden Abdullah, Bahreyn'in foruma ev sahipliği yapmasının, iki ülke arasındaki ortaklığı güçlendirmek için olumlu bir girişim olduğunu belirtti.

- "Bahreyn ekonomik ilişkileri güçlendirmede kararlı"

İş adamı İbrahim Zeynel, forumun Bahreyn Başbakanı Şeyh Halife bin Selman Al Halife'nin himayesinde yapılmasının, yönetimin Türkiye gibi ekonomik, siyasi, askeri ve ticari ağırlığı bulunan ülkelerle ekonomik ilişkileri güçlendirme konusunda kararlı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'nin yıldan yıla ekonomik büyüme konusunda büyük başarılar sağlayan ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Zeynel, "Türkiye son 20 yılda gıda, havacılık, turizm ve sağlık sektöründe birçok başarıya imza attı. Bu da onu gelişmiş ülkeler saflarına yükseltti." diye konuştu.

"Türkiye-Körfez işbirliğinde geçen dönem ekonomik, yatırım ve ticaret ilişkilerine doğrudan yansıyan birçok olumlu gelişme yaşandığını" ifade eden Zeynel, bu forumun Körfez ülkelerinin gıda güvenliği alanında ortaklıklar oluşturması açısından önemli olduğunu aktardı.

Bahreyn İktisatçılar Derneği Başkanı Cafer es-Saiğ, Manama'nın Türkiye dahil dünya ülkeleriyle yaptığı ortaklıklarla yerel pazarı geliştirmek için bu gibi forumlara ev sahipliği yapmaya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Saiğ, "Söz konusu forumun Türkiye ile Bahreyn arasında ortaklıklar ve anlaşmalar yapılmasına katkı sağlamasını bekliyoruz." dedi.

-" Türkiye küresel ölçekte saygın ekonomik güce sahip"

Bahreyn Al Baraka Bankası İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed el-Mutavaa, bu forumun Bahreyn başta olmak üzere Körfez iş adamlarına Türk meslektaşlarıyla bir araya geme fırsatı sunduğuna işaret etti.

"Türkiye'nin şu anda küresel ölçekte saygın ekonomik güce sahip" olduğunu vurgulayan Mutavvaa, 200'ün üzerinde şubeye sahip oldukları Türkiye'nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu kaydetti.

Mutavva, "Bahreyn başta Türk yatırımcılar olmak üzere yabancı yatırımcılar için cazip bir pazar. Bahreyn'deki yatırım ortamı, Türk ve yabancı sermayeyi çekmek için cazip kanun ve yönetmelikleriyle öne çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 1. İş Forumu 2012'de İstanbul'da düzenlenmişti.



Yorumlar