Türkiye-Kore Cumhuriyeti ilişkilerinin 60'ıncı yıl dönümü

- Dışişleri Bakanlığı: - "Diplomatik ilişkilerimizin 60'ıncı yıl dönümü vesilesiyle 2017 yılı karşılıklı olarak 'Türkiye-Kore Kültür Yılı' olarak ilan edilmiş olup, her iki ülkede çok sayıda kültürel faaliyetle kutlanacaktır" - "Kore Cumhuriyeti ile mükemmel düzeyde seyreden çok boyutlu ilişkilerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her iki ülke halklarının karşılıklı gönenç ve esenliği ile küresel barış ve istikrara hizmet edecek şekilde gelişmeye devam edecektir"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Kore Cumhuriyeti ilişkilerinin 60'ıncı yıl dönümü

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kore Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerinin 60'ıncı yıl dönümü nedeniyle 2017 yılının "Türkiye-Kore Kültür Yılı" ilan edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugünün birbirlerine tarihi sevgi, saygı ve dostlukla bağlı olan Türk ve Kore halkları için önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulandı.

Kore Cumhuriyeti'nin özgürlük, demokrasi ve bağımsızlık mücadelesine destek olmak amacıyla 1950 yılında Birleşmiş Milletler (BM) komutası altında Kore Savaşı'na katılan Türkiye'nin bu uğurda çok sayıda şehit verdiği hatırlatılan açıklamada, Türk askerlerinin Kore Savaşı sırasında sergilediği kahramanca mücadelenin, savaşın kazanılmasında etkili olduğu gibi Kore halkıyla köklü dostluğun da eşsiz bir "kan kardeşliğine" dönüşmesini sağladığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Böylesine özel temeller üzerine kurulu ilişkilerimiz, zamanla her alanda gelişerek 'stratejik ortaklık' seviyesine yükselmiştir. Kore Cumhuriyeti ile mükemmel düzeyde seyreden çok boyutlu ilişkilerimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her iki ülke halklarının karşılıklı gönenç ve esenliği ile küresel barış ve istikrara hizmet edecek şekilde gelişmeye devam edecektir.

Diplomatik ilişkilerimizin 60'ıncı yıl dönümü vesilesiyle 2017 yılı karşılıklı olarak 'Türkiye-Kore Kültür Yılı' olarak ilan edilmiş olup, her iki ülkede çok sayıda kültürel faaliyetle kutlanacaktır."

Yorumlar