Türkiye IŞİD'i vurdu ses PYD'den çıktı

Türkiye'nin IŞİD hedeflerini vurarak Suriye topraklarına girmesine ilk sert tepki PYD'den geldi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye IŞİD'i vurdu ses PYD'den çıktı
Şu ana kadar Suriye'deki ilerleyişini IŞİD'e borçlu olan PYD, Türkiye'nin harekete geçerek duruma el koymasına bozuldu. Türkiye'nin Suriye topraklarına girmesi üzerine PYD'den küstah bir açıklama geldi. 

PYD lideri Salih Müslim bugün yayınladığı Twitter mesajında Türkiye’nin ‘Suriye bataklığında bozguna uğrayacağı’nı iddia etti. PYD lideri Salih Müslim, bu sabah Türk silahlı Kuvvetleri’nin Cerablus’a başlattığı askeri operasyonun ardından bir Twitter mesajı yayınladı. Salih Müslim Twitter paylaşımında Türkçe olarak ‘Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir’ yazarken paylaşımın İnglizcesinde ise ‘Türkiye Suriye batağında. IŞİD gibi bozguna uğrayacak’ diye yazdı. 

Yabancı basın organları son günlerde Cerablus kentinin ele geçirilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri ile YPG’nin ‘ciddi bir yarış içinde’ olduğu yorumunu yapıyorlar.

SALİH MÜSLİM'E ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU'DAN CEVAP

Salih Müslim'in bu küstah açıklamasına hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan sert tepki geldi. Her iki ismin Müslim'e vermeye çalıştığı ortak mesaj ise "Sen kendine bak, senin sonun ne olacak?" imasında oldu. 



 

Yorumlar