Türkiye-İran sınırındaki silahlı saldırı

- Kars Valisi Doğan, Tuğgeneral İnan ve İran askeri heyeti, Türkiye-İran sınırının İran tarafında silahlı saldırıya uğrayan ve yardım istedikleri Türk askerlerince Kars'taki hastaneye kaldırılan 2 İranlı mühendisi ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-İran sınırındaki silahlı saldırı

KARS (AA) - Kars Valisi Rahmi Doğan, beraberindeki Türk ve İranlı askeri yetkililerle Türkiye-İran sınırının İran tarafında silahlı saldırıya uğrayan ve yardım istedikleri Türk askerlerince Kars'taki hastaneye kaldırılan 2 İranlı mühendise ziyarette bulundu.

Iğdır'daki Gökay Hudut Taburu'na yakın bir noktada yer alan ve Türkiye-İran sınırının İran tarafında çalışma yapan İranlı mühendis ve askerlerden oluşan gruba dün İran tarafından ateş açılması sonucu yaralanan ve yardım istedikleri Türk askerlerince hastaneye kaldırılan 3 İranlıdan 2 mühendisin tedavisi Kars'ta sürüyor. Bir kişinin tedavisi de Iğdır'da devam ediyor.

Olayın ardından Türkiye'ye gelen İran askeri heyeti, 2 mühendis hakkında bilgi almak amacıyla Kars'a geldi.

Kars Valisi Rahmi Doğan da beraberindeki 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve İran askeri heyetiyle KAÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde tedavi altına alınan İranlı 2 mühendisi ziyaret etti. Yaralı mühendislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayda, yaralanan ve Türk askerlerince Iğdır'daki Aralık Devlet Hastanesine götürülen 1 İran askeri, 2 kez duran kalbi doktorlarca çalıştırılmasına rağmen kurtarılamamıştı.

Yorumlar