Türkiye ile İsrail arasında doğalgaz görüşmesi

İsrail Enerji Bakanın Türkiye ile işbirliği sinyallerinden sonra yeni bir gelişme yaşandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, Türkiye ile doğalgaz konusunda görüştüklerini bunun iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile İsrail arasında doğalgaz görüşmesi

Türkiye'nin dış politikasında son günlerde yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. 

Mısır ile ilişkilerde yeni bir sayfa açılacağı açıklamalarından sonra şimdi de İsrail ile yeni bir sayfa açıldığı belirtiliyor. 

İsrail Enerji Bakanı Steinitz'in 'Türkiye ile iş birliğine hazırız' ifadelerini kullanmıştı.

Bakanın açıklamalarından sonra şimdi de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan da Türkiye'ye yönelik açıklama geldi.

Netanyahu, doğal gaz konusunda Türkiye ile görüştüklerini ve bunun iyi bir şey olduğunu söyledi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, gelen son haberlere göre doğal gaz konusunda Türkiye ile görüştüklerini ve bunun iyi bir şey olduğunu belirtti.

İsrail'de 23 Mart'ta yapılacak milletvekili seçimleri öncesi partisi Likud'un, Türkiye asıllı Yahudilerin büyük çoğunluğunun yaşadığı Bat Yam kentinde düzenlediği seçim kampanyası programına katılan Netanyahu, burada kendi partisinden olan bakanların tanıtımını da içeren bir konuşma yaptı.

Çevreyi Koruma Bakanı Gila Gamiel, kendi ismi zikredildiğinde Netanyahu'ya, "Gaz konusunda neler oluyor?" sorusunu yöneltti.

Bunun üzerine Netanyahu, "Gaza doğru ilerliyoruz. Mısır'la konuşuyoruz, Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi) ile konuşuyoruz. Yunanistan ile konuşuyoruz. Tüm ülkelerle konuşuyoruz. Hatta Türkiye ile de konuşuyoruz ve bu iyi bir şey." ifadelerini kullandı.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz de 9 Mart Salı günü Rum basınına verdiği röportajda, ülkesinin Türkiye ile iş birliğine hazır olduğunu söylemişti.

 

Yorumlar