Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkiler

- Türk Afrika İş Adamları Derneği, eylül ayında İstanbul'da yapılacak zirveyle ilgili Tunus'ta tanıtım toplantısı düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkiler

TUNUS (AA) - Afrika ülkeleriyle ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla eylül ayı sonunda İstanbul'da düzenlenecek olan Türk-Afrika İş Zirvesi (TABS 2016) Tunus'ta tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Türk Afrika İş Adamları Derneği (TABA) Bölge Direktörü Yunus Saraçlar, "TABS 2016 için Afrika'dan İstanbul’a 5 bin iş adamının gelmesini bekliyoruz." dedi.

Saraçlar, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla organize edilen zirvenin yeni ticari bağlantılar ve iş fırsatları için imkanlar sağlayacağını dile getirdi.

Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşma yapacağını belirten Saraçlar, organizasyonda iş adamları arasında ikili görüşmeler ve ürün tanıtımları için geniş bir fuar alanı oluşturulacağını söyledi.

TABA heyeti, zirvenin tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Tunus’ta ilgili bakanlıklar, ticaret odaları, sendikalar gibi çok sayıda kuruma ziyaretler gerçekleştirdi.

TABS 2016, 30 Eylül-2 Ekim arasında İstanbul'da düzenlenecek.

Yorumlar