Türkiye Dağcılık Federasyonu Genişletilmiş Alt Kurul Çalıştayı

- Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar: - "Gelecek hafta Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda şehitlerimizi anmak amacıyla bir program düzenleyeceğiz. Toplam 3 gün sürecek programa 250 dağcı katılacak."

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Dağcılık Federasyonu Genişletilmiş Alt Kurul Çalıştayı


ANTALYA (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, gelecek hafta Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda şehitleri anmak amacıyla program düzenleneceğini belirterek, "Toplam 3 gün sürecek programa 250 dağcı katılacak. Amacımız bu ülkeye emek vermiş insanları orada anmak ve ruhlarını şad etmek." dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Genişletilmiş Alt Kurul Çalıştayı, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan bir otelde başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Başar, konuşmasına Kayseri'de meydana gelen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Başar, "Bu terör saldırıları ülkemizi hiçbir zaman yıldırmayacak." ifadelerini kullandı.

Genişletilmiş Alt Kurul Çalıştay'ında tüm alt kurullarla gelecek 4 yılın planlamasını yapacaklarını ifade eden Başar, 2017 yılında da federasyon tarafından büyük bir çalıştay yapılacağını bildirdi. Federasyonun yarım asırlık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başar, gelecek hafta Sarıkamış Allahuekber Dağlarında şehitleri anmak amacıyla bir program düzenleyeceklerini dile getirerek, "Gelecek hafta Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda şehitlerimizi anmak amacıyla bir program düzenleyeceğiz. Toplam 3 gün sürecek programa 250 dağcı katılacak." diye konuştu.

Başar, 2017 yılında Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasını Erzincan'da gerçekleştireceklerini de anlatarak, "Şampiyonaya 21 ülkeden 100'ün üzerinde sporcu katılacak. Bu şampiyonadan sonra ülkemizde dağ kayağı sporunu daha da yaygınlaşacağına inanıyoruz. Bizim en büyük hedefimiz bu şampiyona." açıklamasında bulundu.

Başar'ın konuşmasının ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu eski başkanlardan Ziya Mengenecioğlu ile federasyon eski yöneticileri Muzaffer Erol Gez, Nevzat Öntaş ve Ömer Faruk Gülşen'e dağcılık sporuna katkılarından dolayı birer plaket verildi.

Çalıştay, 20 Aralık 2016 tarihinde sona erecek.

Yorumlar