Türkiye-Cezayir İş Forumu

- Cezayir Başbakanı Uyahya: - "Bizim ortak arzumuz Türkiye ile Cezayir arasındaki iş birliğini her alanda çok daha ileri taşımaktır" - "Bu vizyon doğrultusunda ilişkilerimizi normal, alışılagelmiş ekonomik düzeyden ayrıcalıklı bir düzeye getirmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Cezayir İş Forumu

CEZAYİR (AA) - Cezayir Başbakanı Ahmed Uyahya, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkileri her alanda çok daha ileri taşımak istediklerini belirterek, "İlişkilerimizi normal, alışılagelmiş ekonomik düzeyden ayrıcalıklı bir düzeye getirmeliyiz." dedi.

Başbakan Uyahya, Cezayir'de düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Türkiye-Cezayir İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın Türkiye'den gelen heyete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamlarını iletti.

"Buteflika, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine önem verdiğinin bilinmesini istiyor." diyen Uyahya, Türkiye ile Cezayir arasında siyasi istişare ve teknik iş birliği ile devam eden ilişkilerin öneminin altını çizdi.

Uyahya, Türkiye'nin Cezayir'in ithalatında 7'inci sırada bulunduğunu, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolara yaklaştığını söyledi. Uyahya, "Türkiye, 2015 itibarıyla Cezayir'de 3,5 milyar dolarlık yatırımla en çok proje alan 4'üncü ülke olmuştur." diye konuştu.

Uyahya, şunları dile getirdi:

"Bizim ortak arzumuz, Türkiye ile Cezayir arasındaki iş birliğini her alanda çok daha ileri taşımaktır. Cumhurbaşkanımız Buteflika, bu konuda azami hassasiyet göstermektedir. Bunun yansıması olarak bizler ve iş adamlarımızla iki ülke arasındaki ilişkileri çok daha iyi noktalara ulaştırmalıyız. Bu vizyon doğrultusunda ilişkilerimizi normal, alışılagelmiş ekonomik düzeyden ayrıcalıklı bir düzeye getirmeliyiz. Bütün iş adamları aslında bizim ve Sayın Cumhurbaşkanı sizin diyeceklerinizi bekliyor. İş adamlarımız bizden alacakları yeşil ışıkla bu ilişkiyi daha da iyi noktaya taşıyacaklardır."


Yorumlar