Türkiye bir kez daha kardeşliğini gösterdi, 35 Somalili yaralı Ankara'da

Somali'de 300'den fazla kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan saldırıdan hemen sonra harekete geçen Türkiye, bir kez daha kardeşliğini gösterdi. Somali'ye gönderilen ambulans uçakla 35 yaralı Ankara'ya getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıdan sonra Somalili mevkidaşını arayarak taziyelerini iletti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye bir kez daha kardeşliğini gösterdi, 35 Somalili yaralı Ankara'da

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye bir kez daha Somali halkına karşı kardeşliğini gösterdi. Somali'de dün meydana gelen bombalı saldırıda yaralananlardan 35'i Türkiye'den gönderilen ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. Somali’den yaralıların nakli için 16 kişilik bir ekip görevlendirildi. Ekipten bir kısmı nakli mümkün olmayan hastaların tedavisi için Somali’de kalacak. 35 yaralı ise yakınlarıyla birlikte Türkiye’ye getirildi. Bugün sabah saatlerinde Mogadişu’da Somali Başbakanı Hassan Ali Kheire ve Sağlık Bakanı Fawziya Nur ile görüşen Bakan Demircan, terör saldırısından duyduğu üzüntüyü belirterek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra yaralıların çoğunluğunun bulunduğu Sağlık Bakanlığı’na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesine geçerek yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumuyla ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Çok sayıda kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu terör saldırısı sonrası Türkiy e Somali için tüm imkânlarını seferber etti. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Müsteşar Eyüp Gümüş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez ile birlikte hekim, hemşire ve sağlıkçılardan oluşan 33 kişilik heyetle Somali’ye gitti. Öncelikle saldırıdan hemen sonra askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatı gerçekleştirildi. Somali’ye gönderilmek üzere sarf malzemesi tedarik edildi. Ankara’daki hastanelerde gelen yaralılarla ilgili hazırlıklar yapıldı. Somali’den yaralıların nakli için 16 kişilik bir ekip görevlendirildi. Ekipten bir kısmı nakli mümkün olmayan hastaların tedavisi için Somali’de kalacak.

TÜRKİYE YARALILARIN TEDAVİSİNİ ÜSTLENDİ

Somali’de faaliyetlerini sürdüren Sağlık Bakanlığı’na bağlı Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi, olaydan etkilenen 200 civarında yaralının tedavisini üstlendi. Bunların arasında tedavisi tamamlananlar olduğu gibi, halen tedavisi devam etmekte olanlar da var. Çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan 2 genel cerrahi uzmanı, 2 ortopedi ve travmatoloji uzmanı, 2 plastik cerrahi uzmanı acilen Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapmak üzere Somali’ye intikal ettirildi. 

35 YARALI YAKINLARIYLA BERABER TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Şu saat itibariyle 35 yaralının yakınlarıyla birlikte Türkiye’ye getirilmek üzere işlemleri tamamlandı.Yaralılar, bu akşam Ankara’ya getirilerek Polatlı Devlet Hastanesine nakledildi. İhtiyaç olması halinde Ankara’da başka hastanelerde de hazırlıklar yapılmış durumda.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SOMALİ CUMHURBAŞKANINI ARADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'yu telefonla arayarak Somalililer'e taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mogadişu'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak Somali Cumhurbaşkanı Fermacu ile bu akşam telefonda görüştü. Bombalı saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bu acılı günde de Somalililer!in yanında olduklarını ve terörizme karşı Somali hükümetini desteklediklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın menfur saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa dilediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Somalili mevkidaşına dün bir taziye telgrafı da göndermişti.

Yorumlar

ihsan somaliye bombayı koydurtan elçi baas cia türkiyeye göz dağı unutmayın kahpe bunlar