Türkiye Avrupa'ya silah ihraç eden ülke oldu

Türkiye tarihinde ilk kez bir NATO ve AB üyesi ülke, Türk SİHA'larını satın alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Avrupa'ya silah ihraç eden ülke oldu

Türkiye tarihinde bir ilk gerçekleşti. İlk kez bir NATO ve AB üyesi ülke Türkiye'den SİHA ithal ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda arasında SİHA anlaşması imzalandı. Anlaşmayla, 24 adet Bayraktar (TB2) tipi Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), Polonya'ya gönderilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda arasında SİHA anlaşması imzalandı.

Anlaşma ile Türkiye'den 24 adet Bayraktar (TB2) tipi Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), Polonya'ya ihraç edilecek.

Anlaşmaların imzalanmasının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarımızı yakında Polonya'ya göndereceğiz. Polonya'nın, NATO'nun Türkiye'ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü'müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Polonya ile 10 milyar dolarlık ticaret anlaşmasını hedefliyoruz. 6,5 milyar dolarlık ticaret hacmimizi 10 milyar dolara ulaşturna gayretini gösterdik. Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Savunma sanayiinde son 19 yılda attığımız adımlarla sadece yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda bu alanda ülkemizi devler ligine taşıdık."

Toplantıda konuşan Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise şu ifadeleri kullandı:

"Ticari işbirliğimizin bizi, hedeflediğimiz 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştıracağından eminim. Türk pilotları gökyüzümüzü koruduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettim.

NATO çerçevesinde, iki ülkeye ülke içinden ve dışından gelebilecek tehditleri önleyebileceğimize inanıyorum.Türkiye dünyanın bu bölgesinde bizim en sağlam müttefikimizdir. "

Yorumlar