Türkiye-ABD arasında 24 saatte dördüncü görüşme

Türkiye ile ABD arasında son 24 saat içinde dördüncü görüşme gerçekleşti. Son görüşme iki ülkenin savunma bakanları arasında telefon üzerinden gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-ABD arasında 24 saatte dördüncü görüşme

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında 16-17 Mayıs günlerinde gerçekleşmesi beklenen görüşmeden önce iki ülke arasında yoğun bir görüşme trafiği yaşanıyor. Son 24 saat içinde iki ülkenin bakanları ve yetkilileri arasında 4 ayrı görüşme gerçekleşti. Son görüşme bugün iki ülkenin savunma bakanları arasında gerçekleşti. 

İki ülke arasında FETÖ ve PYD-PKK nedeniyle Obama döneminde zedelenen ilişkilerin yeniden rayına sokulması için büyük önem taşıyan Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi iki ülkenin ilgili yetikilileri arasında yoğun bir trafik yaşanıyor. Görüşmeler Savunma, Adalet, Dışişleri ve İstihbarat alanlarında yoğunlaştı. 

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki bir heyet ABD'deye gitmişti. Heyette Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan yer alıyordu. Heyet dün Trump'ın Ulusal Güvenlik heyetiyle Beyaz Saray'da bir araya gelerek önemli görüşme gerçekleştirdi. 

Ankara ile Washington arasında krize neden olan FETÖ liderinin iadesi konusunda da dün bir görüşme gerçekleşti. Yine ABD'de iki ülkenin adalet bakanaları tarafından arasında gerçekleşen görüşmede Fetullah Gülen'in iadesi konusu ele alındı, Türkiye tarafından Trump yönetimine yeni deliller sunuldu. 

Bugün de sabah saatlerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson arasında bir görüşme gerçekleşmişti. 

24 saat geçmeden son görüşme de iki ülkenin savunma bakanları arasında gerçekleşmiş oldu. 

Yorumlar

aslan o savunma bakanı mattis ırak katliamcısı katil bunlardan hayır gelmez ona göre muamele edin