Türkiye 4 ülkeye uçuşları durdurdu

Koronavirüsün mutasyona uğrayarak yeniden yayılmaya başlamasıyla Türkiye 4 ülkeyle uçuşları durdurma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 4 ülkeye uçuşları durdurdu

Koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğraması sonrasında Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı aldı.

Türkiye, yeni koronavirüs mutasyonu nedeniyle İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan yapılan uçuşları geçici olarak durdurma kararı aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Birçok ülke, Kovid-19'un mutasyonuyla ilgili korkutan uyarıların yapıldığı İngiltere'yle ulaşımı durdururken, pazartesi günü Londra'dan İstanbul'a 8 sefer yapılacaktı. Bu seferlerden 4'ünü THY, 3'ünü Pegasus ve 1'ini de British Airways gerçekleştirecekti.

İngiltere'de yeni bir koronavirüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, birçok Avrupa ülkesi İngiltere'den seyahatleri yasaklamıştı.

İngiliz üst düzey sağlık yetkilileri, yeni mutasyonun daha ölümcül olduğu ya da aşılara farklı tepki verdiği yönünde bir kanıt olmadığını, ancak eskisine kıyasla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtmişti.

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları'dan (THY)yapılan açıklamada, "Hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz" denildi.

Konuyla ilgili olarak resmi Twitter adresinden bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi,"Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiç bir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz.Hiç bir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir"dedi.

 

Yorumlar