Türkiye, 'yüksek gelirli ülkeler' sınıfına girdi

Türkiye'nin gelir bakımından orta gelir kategorisindeki ülkelerden üst gelir kategorisine kaydırıldığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, 'yüksek gelirli ülkeler' sınıfına girdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin gelir bakımından orta gelir kategorisindeki ülkelerden üst gelir kategorisine kaydırıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, llgaz Tünel'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sınıf atladığını açıkladı. Erdoğan, buradaki konuşmasında, "Bir müjde daha veriyorum. OECD Türkiye'nin yüksek gelirli sınıfa atladığını açıkladı" dedi. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: Şimdi size bir müjde daha veriyorum. OECD, Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçti. Sınır içi ve dışında yeni bir İstiklal Harbi veriyoruz. Terörle mücadelemiyi unutmadık. Esasen terör saldırılarının ekonomik saldırılarla desteklenmesinin sebebi bu başarılardır. 2023 hedeflerimizi kimse engellemeyecektir. Türkiye güvenlik sorunları ile birlikte büyüyebileceğini ispat etmiş bir ülkedir. Ilgaz Tüneli'nin görünen aydınlık yüzünü sizlerle yaşamak isterdim. Bu duygularla 15 Temmuz ve El Bab şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), gelişmiş ülkelerdeki düşük, gelişmekte olan ülkelerdeki yüksek büyümenin, ülkelerin gelir klasmanında değişime neden olduğunu belirterek, "2015'in orta gelirli ülkeleri Çin, Kolombiya, Kosta Rika, Endonezya, Kazakistan, Meksika, Güney Afrika ve Türkiye şu anda yüksek gelirli ülkeler" değerlendirmesinde bulundu. OECD'nin "Küresel Kalkınma Hakkında Perspektifler 2017" raporunda Türkiye, "Yüksek ve Sürdürülebilir Büyüyen" ülkeler klasmanında gösterildi. Raporda Türkiye'nin Suriyeli göçmenler için yaptığı harcamalara da dikkat çekildi.

Yorumlar