Türkiye, 'Trump'ın mektup arkadaşı'nın iadesini isteyebilir

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD'ye sığınarak Türkiye'nin operasyonlarının durdurulması için ABD Başkanı Donald Trump'a mektup gönderen "Şahin Cilo" kod adlı teröristin iadesi için Türkiye'nin girişimlerde bulunabileceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, 'Trump'ın mektup arkadaşı'nın iadesini isteyebilir

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektupla birlikte ek olarak PYD'li terörist Mazlum Kobani kod Mustafa Abdi bin Halil'in mektubunuda göndermişti. 

Trump ile mektup arkadaşı yorumlarına neden olan terörist başı Mustafa Abdi bin Halil'in iadesinin ABD'den istenebileceği belirtildi.

YAKIN İLİŞKİ İÇİNDELER

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen mektuba iliştirilen terörist Mazlum Kobani'nin mektubunun Trump'a ulaşması yakın ilişki içinde olduklarını gösterirken, ABD'li Senatör Lindsey Graham yaptığı açıklama ile  terörist Mazlum Kobani ile görüştüğünü ve terörist elebaşının Trump'a teşekkür ettiğini söyledi.

Graham, yaptığı açıklamada “Suriye'deki Suriye Demokratik Güçlerinin Komutanı General Mazlum Abdi ile konuştum. Mazlum Abdi, Trump yönetiminin şiddeti durdurma çabalarını takdir ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD'DEN İADESİ İSTENEBİLİR

ABD'li yetkililerle sık ve istediği zaman görüşebilen terörist başının ya ABD'de ya da ABD'nin bildiği bir yerde olabileceği ifade ediliyor.

Yenişafak'a konuşan Maltepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, Türkiye'nin ABD'den terörist başı Malzum Kobani kod adlı Mustafa Abdi bin Halil'in iadesinin istenebileceğini söyledi. ABD'nin iade etmemesi durumunda ise daha önceki açıklamalar ortaya konularak, "Demek ki bu terörist ya sizin elinizde ya da nerede olduğunu biliyorsunuz' tezinden yola çıkılıp 'O zaman yerini bildirin, biz operasyonla alalım" denilebilir diyen Ünal,  Aynı süreçte PKK elebaşı Öcalan için de yaşandı ve hepimizin hafızasında taze." ifadelerini kullandı.

TERÖRİST BAŞI KOBANİ KİMDİR

Gerçek adı Mustafa Abdi bin Halil olan terörist başı "Mazlum Kobani" "Şahin Cilo" ve "Mazlum Abdi" gibi kod adlarıyla bilinyor. 1967 yılında Afrin’de doğan Kobani, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın evlatlığı olarak bilinir. 1979'da Suriye’ye kaçan terörist başı Öcalan bir dönem Kobani'nin ailesinin evinde kaldı. Öcalan’ın 19 yıllık Şam hayatı sırasında yardımcılığını, özel sekreterliğini yürüttü. 

Yorumlar