Türkeş: Bu şerefsizler yüzsüzdür

- Başbakan Yardımcısı Türkeş: - "Bazıları suçu başka ülkelere atmak istiyor. Bazıları, 'Ben bu işin içinde yoktum.' diye şimdi yan çizmeye çalışıyor ama bilmemiz gereken bir şey var: 15 Temmuz günü, yüce Meclis'i bombalayan, Cumhurbaşkanlığını bombalayan, hepsinden önemlisi sivil, elinde çakı bile bulunmayan bu necip millete haset eden o şerefsizler yüzsüzdür"

Google Haberlere Abone ol
Türkeş: Bu şerefsizler yüzsüzdür
ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Bazıları suçu başka ülkelere atmak istiyor. Bazıları, 'Ben bu işin içinde yoktum.' diye şimdi yan çizmeye çalışıyor ama bilmemiz gereken bir şey var: 15 Temmuz günü, yüce Meclis'i bombalayan, Cumhurbaşkanlığını bombalayan, hepsinden önemlisi sivil, elinde çakı bile bulunmayan bu necip millete haset eden o şerefsizler yüzsüzdür." dedi.
Türkeş, Ankara'da, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı'nda, İstanbul'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek için toplanan kalabalığa seslendi.
Darbe girişimini önleyenin halk olduğunu belirten Türkeş, vatandaşların, 15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için çıplak ellerle tanklara karşı geldiğini hatırlattı.
Türkeş, "Bir kişi bile, 'Onların elinde tank, tüfek, silah var.' diye kaçmadı. İşte bu, bu yüce milletin hasletidir, vasfıdır." ifadesini kullandı.
Türkeş, darbe girişiminin önlenmesini sağlayan halkı kutlayarak, "Siz o gün sadece sokağa çıkmadınız, Türkiye'deki demokrasi tarihini değiştirdiniz." diye konuştu.
24 günlük demokrasi nöbetinin bugün taçlandırıldığını, 81 ilde vatandaşların meydanlarda toplandığını ve demokrasi nöbetlerinin bugün son bulacağını dile getiren Türkeş, şöyle devam etti:
"Bazıları suçu başka ülkelere atmak istiyor. Bazıları, 'Ben bu işin içinde yoktum.' diye şimdi yan çizmeye çalışıyor ama bilmemiz gereken bir şey var: 15 Temmuz günü, yüce Meclis'i bombalayan, Cumhurbaşkanlığını bombalayan, hepsinden önemlisi sivil, elinde çakı bile bulunmayan bu necip millete haset eden o şerefsizler yüzsüzdür. Başarsalardı, muhtemelen birtakım adamlar, kerameti kendinden menkul ortaya çıkacaktı. O kalkışmanın 24. günü, elebaşı dahi ‘Ben yapmadım.’ diyor. Bu necip milletin huzuruna çıkacak bir yüz gösteremedi. Bu yüzsüzlerin, Allah'ın izniyle yüzüne tükürdünüz. Biz inanıyoruz ki her zaman da bunu yapacaksınız."
Türkeş, cuma günü KKTC’de de demokrasiye destek mitingi yapıldığını anımsatarak, "Meclis'in duvarında da yazdığı gibi 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.' Allah'ın izniyle de hep böyle olacaktır." dedi.

Yorumlar