Turkcell Platinum Bosphorus Cup yarın başlıyor

- 5 yarıştan oluşan kupa, bu yıl 11-14 Mayıs'ta Turkcell Platinum sponsorluğuyla gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
Turkcell Platinum Bosphorus Cup yarın başlıyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'u dünyaya tanıtan yelken yarışı Turkcell Platinum Bosphorus Cup, yarın başlayacak.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, yelkenseverlerin heyecanla beklediği ve 5 yarıştan oluşan kupa, 11-14 Mayıs'ta yine Turkcell Platinum sponsorluğuyla gerçekleştirilecek.

16. yılındaki kupa, yarın antrenman yarışlarıyla başlayacak. Herkesin merak ve heyecanla beklediği Boğaz Yarışı ise 13 Mayıs Cumartesi günü koşulacak. Yelkenlerin fora edilerek bu yıl üçüncü kez Turkcell Platinum sponsorluğunda düzenlenen kupa, İstanbul’u tüm güzelliğiyle dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Kupanın ilk gününde yelkenliler, Caddebostan’da antrenman yarışı ve ikinci gün şamandıra yarışına katılacak. 13 Mayıs Cumartesi günü ise Boğaz Yarışı’nda mücadele edecek yelkenlilerle İstanbul Boğazı rengarenk bir şölene de ev sahipliği yapacak.

Yerli ve yabancı yaklaşık bin yelkencinin katılması beklenen yarışta, tekneler Dolmabahçe’den start alarak Anadolu Hisarı şamandırası ve Çırağan şamandırası arasındaki hatta dümen kıracak. Çırağan Sarayı önünde yarışın tamamlanacağı etkinliğin en iyi seyir noktaları Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan. Ayrıca yarış, Platinum uygulamasındaki harita üzerinden Türkiye’nin her yerinden canlı takip edilebilecek.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 14 Mayıs Pazar günü Caddebostan etabı ve ardından düzenlenecek ödül töreniyle son bulacak.


Yorumlar