Turkcell, derbiyi sanal gerçeklik teknolojisiyle izletti

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini GollerCepte uygulamasından sanal gerçeklik (Virtual Reality) teknolojisiyle canlı olarak izleme...

Google Haberlere Abone ol
Turkcell, derbiyi sanal gerçeklik teknolojisiyle izletti

İSTANBUL (AA) - Turkcell, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini GollerCepte uygulamasından sanal gerçeklik (Virtual Reality) teknolojisiyle canlı olarak izleme imkanı sundu.

Şirket açıklamasına göre, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde oynadıkları maçta bir ilke imza atıldı. Sanal gerçeklik teknolojisi, Turkcell ve yayıncı kuruluş iş birliğiyle ilk kez bir futbol karşılaşmasında GollerCepte uygulaması üzerinden canlı olarak deneyimlendi.

Futbolseverler, Antalya'da oynanan karşılaşmayı Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan'ın ev sahipliğinde İstanbul'da sanal gerçeklik teknolojisiyle izledi. Sanal gerçeklik teknolojisi, futbolseverlerin kendilerini Antalya'daki maçın oynandığı stadyumda gibi hissetmelerine olanak sağladı. Yayıncı kuruluş tarafından 12 ayrı kamera ile 360 derece canlı çekim yapılan karşılaşmanın görüntüleri Turkcell'in 4,5G şebekesine aktarıldı. Turkcell'in tüm Türkiye'ye yayılan 35 bin kilometreden fazla fiber altyapısı üzerinden İstanbul'daki Turkcell şebekesine gelen 360 derece maç yayını, burada GollerCepte üzerinden 360 derece izlenmeye başlandı.

Samsung Gear VR cihazını kullanan basın mensupları, hem saha içerisinde derbi mücadelesini hem de tribünlerdeki taraftar coşkusunu yedek kulübelerinin yanındaymış gibi izledi.


-"4,5G'nin hayatımıza nasıl yenilikler kattığını görüyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Erkan, şunları kaydetti:

"4,5G hayatımıza girmeden önce 'hayatımız her alanda değişecek' demiştik. Şimdi 4,5G'nin hayatımıza nasıl yenilikler kattığını görüyoruz. Eğer 4,5G ve fiber gibi yüksek hız ve kapasite sunan teknolojiler olmasaydı bu karşılaşmayı sanal gerçeklik ortamında izleme şansımız olmayacaktı. Böyle bir teknolojiyi kullanabilmek için çok hızlı ve kesintisiz bir internete ihtiyacımız var. Dünyanın en güçlü 4,5G şebekelerinden birisi üzerinden ilk kez bir spor karşılaşmasını 360 derece izletebildiğimiz için mutluyuz. Önümüzdeki dönemde 4,5G'de ve fiberde yeni teknolojileri deneyimlemeye devam edeceğiz.

Sanal gerçeklik teknolojisinin önümüzdeki dönemde çok daha farklı alanlarda ve çok farklı şekillerde kullanılacağını tahmin ediyoruz. Özellikle spor ve eğitim alanları başta olmak üzere içerik tarafını önümüzdeki dönemde zenginleştirmek için çalışıyoruz. Hem ürün servislerimiz hem de güçlü 4,5G altyapımız ile bu alanda yenilikçi adımları destekliyoruz. İçerik dünyasının zenginleşmesiyle birlikte sanal gerçeklik teknolojisi de yaygınlaşmaya başlayacak."


-Platinum'lulara Samsung Gear VR ücretsiz


Turkcell, sanal gerçeklik teknolojisinde farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Samsung Gear VR cihazı için Samsung ile iş birliğine giderek bu gözlükleri Turkcell'lilere uygun şartlarda sunuyor. Samsung Gear VR gözlükleri, Samsung Galaxy S6 edge , Samsung Galaxy S7/S7 edge telefonlarından herhangi birini alan Turkcell Platinum müşterilerine ücretsiz olarak sunuluyor.

Platinum müşterisi olmayan Turkcell'liler ise bu gözlüğü ayda 5,90 TL'den başlayan ve 36 aya varan ödeme seçenekleri ile alabiliyor. Taraftarlar, yeni sezonda bazı özel maçları Turkcell GollerCepte uygulaması ile 360 derece izleme imkanı bulabilecek.

Yorumlar