Türkan Sarıkaya'nın darbedilerek öldürülmesine ilişkin davada karar

- Adana'da Türkan Sarıkaya'yı darbederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Türkan Sarıkaya'nın darbedilerek öldürülmesine ilişkin davada karar

ADANA (AA) - Adana'da 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya'yı darbederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Bünyamin Fikirdeşici ile maktulün annesi Birgül Uğurçalar, babası Ali Haydar Sarıkaya ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Fikirdeşici son savunmasında kasten öldürme suçlamasını kabul etmedi.

İki defa boşandığını, hiçbir evliliğinde eşlerine şiddet uygulamadığını öne süren Fikirdeşici, "Türkan olay günü sürekli rakı içeceğini söylüyordu, o yüzden boğma içtik. Sarhoş oldu, kustu. Daha sonra çekyata yatırmaya çalıştım, burnunu vurdu, burnu kanıyordu. Tampon yaptım, kanama durdu. Tanık Alican da gördü. Şiddet uygulamadım, beyninde ve vücudundaki morlukları bilmiyorum. Sevgilimdi, ilişkimizde gayet mutluyduk." diyerek beraatini istedi.

Anne Birgül Uğurçalar da sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını isteyerek, "Adalete güveniyorum." dedi.

Baba Ali Haydar Sarıkaya ise sanığın canavar ruhlu biri olduğunu belirterek, "Kızımı öldürmeye götürdü. Allah'ın adaletine güveniyorum. Masum rolleri yapmasın." ifadesini kullandı.

Son sözleri sorulan sanık ise Türkan ile evlilik hazırlığı yaptıklarını ifade ederek, "Aramızda şiddet problemi yoktu. Maddi ve manevi beklentimiz de yoktu. Mağdurum, böyle bir insan değilim." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Fikirdeşici'ye "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verirken, cezada indirim uygulanmadı.

Karar sonrası mahkeme önünde yakınlarına sarılan Türkan Sarıkaya'nın annesi Birgül Uğurçalar, "Çok güzel oldu çok güzel. Çok mutluyum. İçeride paramparça olur inşallah. Çok şükür adalet yerini buldu." diye ağladıktan sonra bayıldı.

Yakınlarınca müdahale edilerek kendine getirilen anne Birgül Uğurçalar'ı adliye doktoru da muayene etti.

Anne Uğurçalar, gazetecilere yaptığı açıklamada da kararı temyiz edeceklerini belirterek, "Bu canavarın ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması için hukuki mücadelemi sürdüreceğim. Böyle insanlar dört duvar arasında yaşasın, dışarıda insanlara zarar verir." dedi.

Mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya, 9 Şubat 2016'da Bünyamin Fikirdeşçi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki iş yerinde darbedilmiş halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede 15 Şubat'ta yaşamını yitirmişti. Sarıkaya'nın otopsi raporunda "künt kafa travması" sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

Yorumlar