Türk yapımı zırhlı araç Rus üretimi Esed tankını kovaladı

Suriye'deki savaş ilginç görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye Milli Ordusu askerlerine verilen Türk yapımı ACV-15'in Rus yapımı T-72 tankı ile dansı Suriye'de kaydedilen en ilginç görüntülerden biri oldu.

Türk Savunma Sanayi'nin önde gelen firmalarının FNSS firmasının ürettiği zırhlı muharebe aracı ACV-15, Suriye'de Rus üretimi tankı kovaladı. Suriye Milli Ordusu ile Esed rejimi askerleri arasında yaşanan bir çatışmanın görüntüleri internette yayınlandı. SMO askerlerinin kullandığı Türk yapımı zırhlı araç ile Rus yapımı T-72 Ana Muharebe Tankı muharebe sahasında karşı karşıya geldi. 15 tonluk zırhlı araç ile 40-45 ağırlığındaki ana muharebe tankının it dalaşı izleyenleri hayrete düşürdü. Muharebenin ana silahı tankın arasındaki mücadelede sonucu atış gücü ve zırh kalınlığının belirlemesi beklenirken sahip olunan diğer yetenekler farklı bir sonuca yol verdi. Bu durum bölgede bulunan bir insansız hava platformundan izlendi.

Suriye'de kaydedilen görüntüler Alman Bild Dergisinde yazan gazeteci Julian Röpcke gibi gazetecilerinde dikkatini çekti. Röpcke, sosyal medya hesabından “ACV-15 ile T-72’nin dansı. Küçük adam kazanıyor” yazısıyla videoyu paylaştı.

ACV-15 ÖZELLİKLERİ

 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA-15); 350/400 BG dizel motor ve otomatik transmisyonlu güç paketi sayesinde ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine sahip, 13-15 ton sınıfında, amfibi, paletli zırhlı araçlara verilen genel addır. Bu araçların İngilizce karşılığı da Armoured Combat Vehicle ACV-15 olarak geçmektedir.

T-72 ÖZELLİKLERİ

T-72 (УРАЛ), üretimine 1970 yılında başlanan ikinci nesil bir Sovyet Birliği ana muharebe tankıdır. T-64A tankıyla paralel tasarım özellikleri taşıyan Obyekt-172 prototipinden tasarlanmıştır. İlk kez 1973'te hizmete girdi.

Bu tank harp sahasında ilk defa 1982 İsrail-Suriye Savaşı'nda kullanıldı ve 125 mm'lik topu sayesinde İsrail tanklarına karşı etkili oldu