Türk ve Başkurt iş adamları Moskova'da bir araya geldi

- Türkiye'den ve Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nden iş adamları, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Diriöz'ün ev sahipliğinde bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Türk ve Başkurt iş adamları Moskova'da bir araya geldi

MOSKOVA (AA) - Türk ve Başkurt iş adamları, Moskova’da bir araya gelerek ikili ekonomik ve ticari konuları ele aldı.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin Başbakanı Rüstem Mardanov’un yanı sıra çok sayıda yetkili ve iş adamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Diriöz, Başkurdistan’ın sanayi ve doğal kaynaklarıyla önemli ekonomik potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, "Söz konusu imkanların geliştirilmesinde, Türk özel sektörünün, Başkurdistan’ın teşvikleriyle desteklenmesini ümit ediyoruz." dedi.

Rusya’nın Türkiye için önemli bir ekonomik ve ticari ortak olduğunu vurgulayan Diriöz, “Rusya ile Türkiye arasında gelişmekte ve güçlenmekte olan ilişkilerin, tabiatıyla bölgelere de yansımaları oluyor. Bu iş birliği anlayışının Başkurdistan’la dayanışmamıza da olumlu yansımaları olacaktır.” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Başkurdistan Başbakanı Mardanov da Türkiye’nin kendileri için önemine dikkati çekerek, “Türkiye ile iş birliğimiz ve ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Türkiye, bizim öncelikli ortağımızdır. Türk şirketlerini ve iş adamlarını Başkurdistan’a yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Çeşitli sunumların yapıldığı toplantıda daha sonra ikili görüşmelere geçildi.

Başkurdistan’da Türk sermayesinin katkılarıyla oluşturulan 42 ticari girişim bulunuyor.

Yorumlar