Türk Telekom International'ın fiber kablolama sistemi İstanbul'da tanıtılacak

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom International'ın tek Türk şirketi olarak yer aldığı uluslararası denizaltı fiber kablolama sistemi SEA-ME-WE 5 projesinin tanıtım...

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom International'ın fiber kablolama sistemi İstanbul'da tanıtılacak

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom International'ın tek Türk şirketi olarak yer aldığı uluslararası denizaltı fiber kablolama sistemi SEA-ME-WE 5 projesinin tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleşeçek.

Türk Telekom açıklamasına göre, Türk Telekom iştiraklerinden Türk Telekom International'ın ilk ve tek Türk şirketi olarak dahil olduğu SEA-ME-WE 5 projesi tamamlandı.

Mart 2014'te başlayan projeye Marmaris'in de bir istasyon olarak eklenmesini sağlayan Türk Telekom International, önemli katkılar sağladığı bu proje ile Türkiye'nin bölgede bir telekomünikasyon köprüsü olarak konumunu daha da güçlendirmiş oldu.

Fransa'dan Singapur'a uzanan ve 17 ülkeyi birbirine bağlayan SEA-ME-WE-5'in tamamlanması vesilesiyle 21 Şubat'ta Türk Telekom ve Turk Telekom International ev sahipliğinde İstanbul'da projenin tanıtım toplantısı gerçekleşecek. Törene, projeye dahil olan 19 şirketten üst düzey yöneticilerle 17 ülkeden bürokratların ve telekomünikasyon sektöründen önemli isimlerin katılımı bekleniyor.

Açıklamaya göre, SEA-ME-WE 5, Avrupa-Asya hattında kurulan ilk fiber denizaltı bağlantısı olmasının yanı sıra en kaliteli ses ve veri trafiğinde en az gecikme oranı ile de oldukça üst düzey bir teknolojiye sahip. Projeyle, Türkiye'nin dünya ile dijital iletişimini güçlendiren ve hızla artan veri ihtiyacını 24Tbps başlangıç kapasitesi ile en yüksek seviyede karşılayabilen bir altyapı inşa edilmiş oldu.

Yorumlar