Türk start-up, Orta Doğu'ya açılıyor

- Orta Doğu ve Afrika'nın Telekom devi Zain, YOYO ile 30 milyon dolarlık ortaklık anlaşması imzaladı - Zain Grubu Üst Yöneticisi Gegenheimer: - "YOYO ile imzaladığımız bu anlaşmanın, hizmetin, mevcut ve potansiyel pazarlarımızda hızlı şekilde benimsenmesini sağlayacağına inanıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Türk start-up, Orta Doğu'ya açılıyor

İSTANBUL (AA) - Orta Doğu ve Afrika'nın Telekom devi Zain, Türk araç paylaşım şirketi YOYO ile 30 milyon dolarlık ortaklık anlaşması imzaladı.

YOYO açıklamasına göre, bünyesinde 20 bini aşkın kullanıcı barındıran araç paylaşım operatörü YOYO, Zain ile Orta Doğu’ya açılacak. YOYO geliştirdiği yazılım ve donanımı Orta Doğu’ya hizmet, altyapı ve teknoloji bağlamında transfer edecek.

Bir Türk markası olarak büyük bir başarı sağlayan YOYO, Zain iş birliğiyle Bahreyn dışında Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Lübnan, Sudan ve İran olmak üzere 7 ülkede 70 milyon Zain abonesine ulaşacak.

Orta Doğu ve Afrika'nın lider telekom operatörü Zain Grubu, Türkiye'nin yenilikçi dijital start-up'larından YOYO ile ortak girişime imza attı. Ortaklık kapsamında Zain, heyecan verici bir yolculuk paylaşımı modelini ilk olarak nisan ayında Bahreyn'de uygulamaya başlayacak ve modeli daha sonra faaliyet gösterdiği diğer 7 ülke pazarında yaygınlaştıracak.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, anlaşma, Barcelona'daki Mobil Dünya Kongresi sırasında Zain Grubu CEO'su Scott Gegenheimer, Zain Grubu Bahreyn Genel Müdürü Muhammed Zainalabedin, Zain Grubu Strateji ve İş Geliştirme Sorumlusu Emre Gürkan ve YOYO'nun Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Berkman Çavuşoğlu'nun katıldığı bir törenle imzalandı.


- Kıtada paylaşılan araç sayısının 240 bine ulaşması bekleniyor


Çavuşoğlu anlaşmaya ilişkin değerlendirmesinde, "Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak teknoloji transferi yapmaktan gurur duyuyoruz. Zain ile 30 milyon dolarlık bir ortaklık anlaşması gerçekleştirdik. Araba paylaşım hizmetlerinin her geçen gün daha fazla benimsendiğine inanıyoruz. Bizim için bu, Orta Doğu gibi yeni pazarlara açılmak için mükemmel bir fırsat. Son üç yılda, en büyük ağırlığı 25-35 yaş grubundaki genç nüfusa vermiştik, şimdi de dış pazarları keşfetmek ve B2B alanına girmek için son derece istekliyiz. Zain Grubu ile ortaklığımızın bu stratejik hedeflerin her ikisine de ulaşmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz. Zain gibi büyük ve itibarlı bir telekomünikasyon şirketi ile iş birliği yaptığımız için de elbette çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

YOYO ile imzalanan ortaklık anlaşması hakkında görüş bildiren Zain Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Scott Gegenheimer ise "Müşterilerimize ve bölgenin geneline yeni iş modelleri sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz ve Bahreynli müşterilerimizin bu hizmeti denemelerini sabırsızlıkla bekliyoruz. İnsanların hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda hava kirliliği ve trafik sıkışıklığı gibi sosyal sorunların çözülmesine olumlu katkı sağlayan hizmetlere çok sık rastlamıyoruz. YOYO ile imzaladığımız bu anlaşmanın, hizmetin, mevcut ve potansiyel pazarlarımızda hızlı bir şekilde benimsenmesini sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

YOYO'nun şu anda Türkiye'de hizmeti düzenli olarak kullanan ve her gün 200'den fazla tekil rezervasyon gerçekleştiren 20 bini aşkın kullanıcısı bulunuyor.

Araç paylaşım müşterilerinin sayısının 2020 yılına gelindiğinde Avrupa'da yaklaşık 15 milyona, bu kıtada paylaşılan araç sayısının da 240 bine ulaşması bekleniyor.

Yorumlar