Türk öğrenciler, Washington'da buluştu

ABD'nin birçok eyaletinden Türk öğrenciler, Washington'da buluştu

Google Haberlere Abone ol
Türk öğrenciler, Washington'da buluştu

ABD'de yaşayan Türk gençler, Öncü Gönüllüler (ÖNGÖR) tarafından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) sponsorluğunda, Washington'da düzenlenen "Öncü Diaspora Buluşması" kapsamında bir araya geldi.

ABD'de yaşayan gönüllü gençlerin kurduğu bir sivil toplum kuruluşu olan ÖNGÖR'ün organizasyonuyla Washington yakınlarındaki Amerika Diyanet Merkezi'nde düzenlenen etkinlik 3 gün sürdü.

ABD'nin 21 eyaletinden yaklaşık 140 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, 18 Kasım'da tanışma toplantısı ile başladı. 19 Kasım'daki oturumda etkinliğin sponsoru olan YTB Başkanı Abdullah Eren, Zoom üzerinden bağlanarak YTB'nin çalışmalarını anlattı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelde Prof. Dr. Ahmet Aydilek, Prof. Dr. Mustafa Güzel ve Prof. Dr. Zeliha Tufan Koçak birer konuşma yaptı.

Ayrıca, Boston'da bulunan Northeastern Üniversitesinde Biyo Mühendislik alanında çalışmalarını sürdüren Müslüman kadın akademisyen Mona Minkara bir konuşma yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

- Katılımcılar çalışma alanlarını anlattı

Ayrıca etkinliğin 19 ve 20 Kasım'daki oturumlarda ise katılımcılar kendi çalışma alanlarında 5'er dakikalık sunumlar yaptı ve en çok beğenilen sunumlara ödüller verildi.

Etkinlik kapsamında, ebru atölyesi, yazı atölyesi ve müzik dinletisi gibi etkinlikler de düzenlendi.

Yorumlar