"Türk markaları MAPIC’te yoğun ilgi gördü"

- BMD Başkanı Öncel: - "Markalarımız Avrupa, Rusya, Balkanlar, Asya ve Kuzey Afrika'dan gelen yatırımcılar ile franchise firmalarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Uluslararası birçok AVM yatırımcısı ve franchise firması markalarımızla iş birliği yapmak için fırsat kolluyor"

Google Haberlere Abone ol
"Türk markaları MAPIC’te yoğun ilgi gördü"

İSTANBUL (AA) - Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, MAPIC fuarında, Türk markalarının Avrupa, Rusya, Balkanlar, Asya ve Kuzey Afrika'dan gelen yatırımcılar ile franchise firmalarının yoğun ilgisi ile karşılaştığını belirterek, "Uluslararası birçok AVM yatırımcısı ve franchise firması markalarımızla iş birliği yapmak için fırsat kolluyor." ifadesini kullandı.

BMD açıklamasına göre, Fransa'nın Cannes kentinde, dünyanın önde gelen perakende markaları ile AVM yatırımcılarını bir araya getiren MAPIC fuarında, Türk Markaları standı yabancı ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BMD Başkanı Sinan Öncel, bu yıl İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) iş birliği ve Ekonomi Bakanlığı desteğiyle kurulan Türk Markaları standında, 11 markanın yer aldığını bildirdi.

Öncel, MAPIC fuarında, Türk markalarına tahminlerin üzerinde ilgi gösterildiğini belirterek, uluslararası birçok AVM yatırımcısının ve franchise firmasının Türk markaları ile iş birliği için fırsat kolladığını kaydetti.

Belçikalı bir AVM yatırımcısının Kuzey Afrika'ya açılma planları çerçevesinde Türk markalarıyla iş birliği yapmayı önerdiğini anlatan Öncel, "Markalarımız Avrupa, Rusya, Balkanlar, Asya ve Kuzey Afrika'dan gelen yatırımcılar ile franchise firmalarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mütevazı olmaya gerek yok, MAPIC'te ilk kez böylesine büyük bir ilgi gördük." değerlendirmesini yaptı.

Öncel, fuarda ziyaretçileri Türk kahvesi ile ağırladıklarını aktararak, şunları ifade etti:

"Markalarımızın her biri 40-50 civarında B2B görüşme yapma fırsatı buldu. Gelecek yıl çok daha fazla marka ile fuara katılmanın doğru olacağına inanıyoruz. BMD olarak markalarımızın bir yandan yurt içinde daha güçlü kök salarken diğer taraftan yurt dışındaki fırsatları değerlendirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu inançla yurt dışındaki fırsatları yerinde görmek için üyelerimizle ziyaretler düzenliyoruz. Eylül ayında Hindistan'ı, ekimde Kosova'yı ziyaret ettik. Son olarak MAPIC'teydik. Pazarda birbirine rakip olan markalarımız bütün ziyaretlerimizde olduğu gibi MAPIC'te de milli takım ruhuyla hareket etti. Kendiliğinden oluşan bu birlik ruhu çok olumlu iş birliklerine zemin hazırlıyor. MAPIC gibi organizasyonların yurt dışında markalarımıza aşinalık oluşması açısından da çok önemli olduğuna inanıyorum."


- "MAPIC'te markalarımız yeni iş birliği fırsatları yakaladı"


İHKİB Başkan Yardımcısı ve BMD Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Atik de perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC'in yurt dışına açılmayı planlayan markalar için bir çok fırsat barındırdığını kaydetti.

MAPIC'in Türkiye'nin katma değerli ihracatında büyük paya sahip markalar için de önemli bir platform olduğuna işaret eden Atik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörü yıllar içinde çok gelişim gösterdi ve yürüttüğü çok yönlü çabalar sayesinde kendini dünya pazarına kanıtladı. Dünyanın 7. ve Avrupa Birliği'nin 3. büyük hazır giyim tedarikçisi olan ülkemiz, global oyuncular arasında yer alıyor. 10 binin üzerinde üyemizle 211 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2023 hedeflerimize ulaşmak için tasarımın ve markalı ihracatın öneminden hareket ederek ortak hedeflere sahip olduğumuz BMD ile güç birliği yapıp Türk Markaları standını fuar içinde çok daha iddialı bir noktaya taşıdık. 80 ülkeden 8 bin 500'ü aşkın ziyaretçinin katıldığı MAPIC'te markalarımız yeni iş birliği fırsatları yakaladı."

Yorumlar