Türk Kızılayı'ndan Zambiya'ya insani yardım ve eğitim desteği

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, Zambiya'da görülen kolera salgınının yayılmasını önlemek ve azaltılmasına destek olmak amacıyla, insanı yardım malzemesi gönderdi. Yapılan açıklamaya göre Türk Kızılayı, ülkede görülen salgını...

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı'ndan Zambiya'ya insani yardım ve eğitim desteği

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı, Zambiya'da görülen kolera salgınının yayılmasını önlemek ve azaltılmasına destek olmak amacıyla, insanı yardım malzemesi gönderdi.

Yapılan açıklamaya göre Türk Kızılayı, ülkede görülen salgını azaltmak amacıyla bölgeye hijyen kiti ve sıvı klordan oluşan yardım malzemesi ulaştırdı.

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından sağlanan insani yardım malzemeleri, Zambiya Kızılhaçı ile yapılan iş birliğiyle yetimhane ve okullardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

İçerisinde diş fırçası, diş macunu, havlu, vazelin, ayakkabı boyası, fırça, hijyenik ped ve 1 aylık temiz suya erişimi sağlayacak sıvı klordan oluşan malzemeler, Emmanuel Yetimhanesi'nde 150, Kanyama Merkez İlkokulu'nda bin 500 çocuğa, mülteci kamplarında yaşayan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ruanda, Angola ve Mozambik'ten gelen 16 bin sığınmacıya dağıtıldı.

- Hijyen ve sanitasyon eğitimci eğitimi

Ayrıca Türk Kızılayı, TİKA tarafından organize edilen "Kapasite Güçlendirme Programı" kapsamında da bölgede Zambiya Sağlık Bakanlığı bünyesinde kolera ile mücadelede görev alan halk sağlığı uzmanlarından oluşan ekibe "Hijyen ve Sanitasyon Eğitimci Eğitimi" verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) uzmanlarından oluşan ekip tarafından da "Katı Atık Yönetimi" konusunda Zambiya Çevre ve Atık Yönetimi Kuruluşu çalışanlarına eğitim verildi.

Eğitim programlarına katılımların sertifikaları Türkiye'nin Lusaka Büyükelçisi Şebnem İncesu tarafından verildi.

Öte yandan Kızılay heyeti, aralarında Zambiya Sağlık Bakanı Dr. Chitahı Chilufya, Lusaka Belediye Başkanı Wilson Kalumba gibi isimlerin olduğu bakan ve yöneticileri, Büyükelçi İncesu başkanlığında ziyaret etti.

Zambiya Sağlık Bakanı Chilufya, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Türk heyetini görmekten çok memnun kaldığını ve özellikle kolera salgınının olduğu dönemde hijyen, sanitasyon ve katı atık yönetimine destek verilmesi dolayısıyla teşekkür etti.

Yorumlar