Türk kamyoncu Suudi Arabistan'da idama mahkum edildi

Suudi Arabistan'da gıda yüklü TIR'a şoförlük yapan Remzi Çelik, araçta bulunan uyuşturucu nedeniyle idama mahkum edildi. Ailesi ise Çelik'in suçsuz olduğunu belirterek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türk kamyoncu Suudi Arabistan'da idama mahkum edildi

Hatay’dan Suudi Arabistan’a gittiği TIR'da bulunan uyuşturucu nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce tutuklanan şoför Remzi Çelik hakkında idam kararı çıkartıldı. Durumu öğrenen Remzi Çelik’in ailesi ve yakınları devlet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Remzi Çelik'in kızı Seren Bahçeci, babasının gemi ile gelen gıda maddesi yüklü TIR'ı teslim alarak Riyad'a boşaltmakla görevli olduğunu ve babasının uyuşturucuyla bir ilgisinin olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yardım elini uzatmasını isteyen Bahçeci, suçsuz bir Türk vatandaşının idamının doğru olmadığını ifade etti. Bahçeci, “Babamı yurt dışına gönderdiler. Ardından 3 gün sonra aracı deniz yoluyla gemiyle gönderiyorlar. Babamın görevi sadece TIR'ı teslim almak, Riyad’da bir yerde de o yükü boşaltmak. Benim babam aracı teslim alıyor, belli bir süre sonra da ihbar geliyor yakalanıyor" dedi.

Bahçeci şöyle devam etti: "TIR'ın içinde de yasa dışı hap bulunuyor. Babamın bunda hiçbir suçu yok, hiçbir alakası yok, hiç haberi yok. Babam suçsuzdur. Babam 4 yıla yakındır cezaevinde yatıyor. Biz babamın beraatını bekliyorduk. Bunu beklerken idam kararı alınmış. Ben yetkililere sesleniyorum. Cumhurbaşkanımızdan yardım etmesini bekliyoruz. Lütfen bize yardım etsin, biz aile olarak çok mağduruz, çok perişanız. Lütfen, lütfen bize yardımcı olsun."

Yorumlar