Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi

- Muğla'dan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak, trafikteki kadın bisikletçilere dikkati çekmek için yola çıkıp dönüşümlü olarak yurdu dolaşan kadın bisikletçiler Muş'a ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi


MUŞ (AA) - Muğla'dan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak ve trafikteki kadın bisikletçilere dikkati çekmek amacıyla yola çıkıp dönüşümlü olarak ülkeyi dolaşan kadın bisikletçiler, Muş'a geldi.

Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneği tarafından organize edilen "El Ele, Elden Ele 81 İle" sloganıyla yürütülen Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi'ne Bingöl'den katılan kadın bisikletçiler, Muş'a ulaştı.

81 ilde kadın bisikletçilere dikkati çekmek ve bisiklet kullanmayı özendirmeyi hedefleyen proje çerçevesinde kentteki gönüllü 5 kadın bisikletçi, Türk bayrağını Bingöl grubundan teslim aldı.

Teslim aldıkları bayrağı Erzurum'a götürmek üzere yola çıkan kadınları Varto'da Kaymakam Mehmet Nuri Çetin karşıladı.

Çetin, yaptığı açıklamada, etkinliğin ülke çapında bisiklet sürerek sporu ve bisiklet kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik bir faaliyet olduğunu belirtti.

Bunun, 19 Mayıs ile 30 Ağustos'un önemini gençlere aşılama ve milli duyguları uyandırma projesi olduğunu anlatan Çetin, "Biliyorsunuz Kurtuluş Savaşı'nda da önde kadınlar var. Kadınlarımız her yerde bizim. Ayrıca kadınlarımızın Muş'ta bu işe önderlik yapmaları bizi sevindirdi." diye konuştu.

Muş grubu sözcüsü Demet Deniz de bayrağı devralarak Erzurum'a götüreceklerini ve kadınların bu görevi üstlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.


Yorumlar