TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaklaşık 1 saat görüşen TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat 15 dakika süre toplantının çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay şöyle konuştu:

“Aşağı yukarı 1 saat 15 dakika kendisine anlatma imkanı buldum. Belli bir yere geldik. Şimdi buradan çalışma bakanına gideceğim. Sayın Bakan beni bekliyor. Sonra bu akşam toplayabilirsek yoksa sabaha komisyonu toplayacağım. Yarın TİSK Başkanı ile bir toplantı olacak. Perşembeyi bulmadan neticeyi varacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Belli bir yere geldik. Şimdi Çalışma Bakanı ve TİSK Başkanı ile belli bir noktaya gelmeden bir şey söylemem olmaz. Ben resmi ağızım. Ben son noktayım. Kendimi de, sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup edecek bir şey söylemiyorum. Talep ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Perşembe’den evvel olur diye umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50. Bu gece olmaz. Perşembeyi bulmaz. Ben ne söylediğimi burada söylersem, işi garantiye almadan insanları beklenti içine sokmanın anlamı yok. Onun için bakan beyle bir kez daha konuşayım. En kötü Çarşamba günü belli bir noktaya varırız.”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun asgari ücrete yapılacak ara zammı belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı bugün gerçekleşmişti.

Yorumlar