Türk-İş asgari ücret beklentisini açıkladı

Türk-İş'in 23. Olağan Genel Kurulunda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir kişinin yaşm maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunu ve bu rakamın altındaki rakamı konuşmayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk-İş asgari ücret beklentisini açıkladı

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada asgari ücret beklentilerinin 2 bin 578 lira olduğunu açıkladı.

Yaptığı konuşmada bir kişinin yaşam maliyetinin 2 bin 578 lira olduğunun altını çizen Atalay, yeni asgari ücret konusunda bu rakamın altındaki bir rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti.

Türk-İş'in 23. Olağan Genel Kurulu, için bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Atalay, Konfederasyonlarının 67 yıldır Türkiye'nin çimentosu ve sigortası olduğunu söyledi.

1 milyonu aşkın üyesiyle Türk-İş'in Türkiye'nin en büyük işçi örgütü olduğunu söyleyen Atalay, hedeflerinin 4 yıl içerisine 1,5 milyon üye sayısına ulaşmak olduğunu açıkladı.

Atalay, işçi, işveren ve hükümet yetkilileri ile devam eden asgari ücret görüşmelerine değinerek bu yıl asgari ücret konusunda Hak-İş ve DİSK’in de görüşlerini aldıklarını ifade etti.

Bu günün şartlarında kişinin yaşamını sürdürmesi için 2 bin 578 liraya ihtiyacı olduğunu söyleyen Atalay, "Arkadaşlarımız bu rakamın üstünde pazarlık yapacaklar." dedi.

Atalay, "Bu rakamın altında bir şey olursa konuşmayız, bunu bize getirmenin bir anlamı yok, o masada oturmayız." açıklamasında bulundu.

Kıdem tazminatı uygulamasını geriye götürecek bir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerinin dile getiren Atalay, şunları söyledi: "Kıdem tazminatını almayan çalışanlar var, bu çalışanların kıdem tazminatını alması için yapılacak bir düzenlemeye her türlü desteği vermeye hazırız ama bu mevcut yapıyı bozdurmayız. Geriye doğru gidiş olursa bizim buralarda durmamızın anlamı yok. Herkes ceketini alıp gitsin." ifadelerini kullandı.

Yorumlar