Türk Hackerlardan Kati Piri'ye siber operasyon

Türk hackerlar terör örgütü PKK yanlısı açıklamalarıyla tanınan Avrupa Parlamentosu Üyesi Kati Piri'nin ve mensubu olduğu İşçi Partisi'nin web sitelerini çökertti.

Google Haberlere Abone ol
Türk Hackerlardan Kati Piri'ye siber operasyon

Türk hacker grubu Anka Neferler Tim, Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Hollandalı milletvekili Kati Piri ile mensubu olduğu partinin internet sitelerini çökertti. 

Anka Neferler Tim, Kati Piri'nin Boğaziçi eylemlerine destek vermesine ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için yaptığı çağrıya misilleme olarak bu operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.

Operasyon sonrasında Kati Piri ile Hollanda İşçi Partisi'nin internet siteleri dünden bu yana hala düzelmedi. Erişime engellenen sitelere hala giriş yapılamıyor. 

Hollandalı AP Milletvekili, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala gibi siyasi tutukluların serbest bırakılmasını isteyerek "Türkiye'deki demokratları desteklemek için konuşmaya devam edeceğim" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Kati Piri'nin Twitter mesajını alıntılayarak, "Çirkin taleplerinle yaşlanacaksın. Ancak kötü isteklerin Türkiye'de hiç gerçekleşmeyecek" yanıtını verdi.
Twitter'daki "Terör Gerçeği" adlı hesap, saldırının "Anka Neferler Tim" adlı hacker grubu tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Piri, kendisi ve partisine ait internet sitelerine yönelik saldırıları, "eşi görülmemiş ve endişe verici" olarak değerlendirdi.

Piri, 17 Mart'ta yapılacak genel seçimler öncesi yapılan saldırının zamanlamasına da dikkati çekerek, "Bu tür eylemler bizi susturamayacak" görüşünü dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu'nda geçen dönem Türkiye Raportörlüğü görevini üstlenen Kati Piri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin uygulamalarını eleştiren raporlara imza atmıştı.

Piri bu nedenle daha önce de Türk hackerlerin tepkisini çekmişti. 

Yorumlar