Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk:

- "Sayın Cumhurbaşkanı, referandumdan önce, ağustos ayında 10 bin öğretmenin atanacağını ifade etmişti. Maliye ve MEB, bu sözün yerine gelmesini sağlamalıdır"

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk:

ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Sayın Cumhurbaşkanı, referandumdan önce, ağustos ayında 10 bin öğretmenin atanacağını ifade etmişti. Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı, bu sözün yerine gelmesini sağlamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalıştığını belirterek, "2 yıllık, alanıyla hiçbir ilgisi olmayan, pedagojik formasyonu bulunmayan, öğretmenlik mesleği ile hiç tanışmamış insanlarla bu iş olur mu? Verilen 10 bin öğretmen atama sözünü tutmak bu kadar mı zor? Günlerdir bu gençlerin feryadını hiçbir yetkili duymaz mı?" ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim-öğretim döneminde on binlerce ücretli öğretmenin görevlendirilmesiyle yetkililerin, "Öğretmen ihtiyacımız yok." açıklamasında bulunduğunu bildiren Koncuk, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik mesleği dışındaki insanlarla eğitim-öğretim faaliyetini yürütürsen tabii ki öğretmen ihtiyacın olmaz ama buna da eğitim denmez. Sayın Cumhurbaşkanı, referandumdan önce, ağustos ayında 10 bin öğretmenin atanacağını ifade etmişti. Maliye ve MEB, bu sözün yerine gelmesini sağlamalıdır. Bu gençlerin haklı feryadını artık birileri duysun, bu sözü verdiyseniz tutun ve devleti verdiği sözü tutmaz bir konuma düşürmeyin."

Yorumlar