Türk Dünyası Yıldızlar Masa Tenisi Ligi

- Organizasyon, 4 ülkeden sporcuların katılımıyla 1-2 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Türk Dünyası Yıldızlar Masa Tenisi Ligi


İSTANBUL (AA) - Türkiye Masa Tenisi Federasyonu (TMTF) tarafından düzenlenen Türk Dünyası Yıldızlar Masa Tenisi Ligi, 1-2 Eylül'de İstanbul'da yapılacak.

Organizasyonda, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Özbekistan'dan 15 yaş altı kategorisinde 20 sporcu mücadele edecek.

Sporcular, 31 Ağustos Cuma gününe kadar Tozkoparan Spor Salonu'nda ortak kamp yapacak.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, masa tenisinde Türki Cumhuriyetlere yönelik ilk kez bir etkinlik yapıldığını belirterek, "Yüzyıllardır süregelen soydaşlık bağımızla bir arada olduğumuz Türk kardeşlerimizle artık masa tenisinde de bir araya geliyoruz. Federasyonumuzun tam destek verdiği organizasyon, Türk ülkeleri arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğin iki aşamalı olduğuna dikkati çeken TMTF Dış İlişkiler Kurul Başkanı Samet Polat ise ''Masa Tenisi Türk Ligi, kamp ve turnuva olarak iki bölümden oluşuyor. Turnuva ise çok farklı bir formatta yapılacak. Ülkeler birbirleriyle karşılaşmayacak. Takımlar belirlenecek ve oluşacak takımlarda her ülkeden bir sporcu yer alacak. Böylece sporcular ve antrenörler için farklı bir deneyim olacak." ifadelerini kullandı.

TMTF Genel Koordinatörü Tahsin Ergül de organizasyonu geleneksel hale getirmeye çalışacaklarını aktardı.


Yorumlar