Türk dizileri NATPE Budapeşte Fuarı'na katılıyor

Türk dizi ve sinema sektörü 14 firmayla NATPE Budapeşte Fuarı'na katılıyor

Google Haberlere Abone ol
Türk dizileri NATPE Budapeşte Fuarı'na katılıyor

BUDAPEŞTE (AA) - Dizi, film, içerik, televizyon ve yapım sektörünün bir araya geldiği NATPE Budapeşte Fuarı'nda Türk stantları büyük ilgi görüyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen NATPE Budapeşte Fuarı'nda, 6'sı İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) organizatörlüğünde toplam 14 firma Türkiye'yi temsil ediyor.

Fuarla ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İsrafil Kuralay, İTO'nun, Ticaret ve Kültür ve Turizm bakanlıklarıyla beraber yılda yaklaşık 40 fuarda Türkiye'yi temsil ettiğini belirtti.

Başta diziler olmak üzere Türk yapımlarına dünya genelinde büyük ilgi olduğunu kaydeden Kuralay, "Şu an itibariyle 152 ülkede Türk dizileri seyrediliyor. Bu konu bizim için çok önemli, çünkü bu sektör hem stratejik hem de öncü ve diğer sektörleri de ciddi bir şekilde etkiliyor." dedi.

Son 15 yılda Türkiye'ye yönelik ilginin her geçen gün daha da arttığına dikkati çeken Kuralay, katıldıkları fuarlarda kendilerine Türkçe hitap edildiğini, Türk dizilerinde rol alan aktörler hakkında sürekli sorular aldıklarını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.

Kuralay, Türk dizilerinin çok ön planda olduğunu ama diğer sektörlerin de ciddi bir gelişme kaydettiğine işaret ederek, Türkiye'nin animasyon sektöründe de ciddi bir atılım gerçekleştirerek bu alanda hem diziler hem de filmler çekildiğini söyledi.

Türkiye'nin Macaristan'ı dost ve kardeş bir ülke olarak gördüğüne, iki ülke arasında hem ekonomik hem de siyasi ilişkilerin çok iyi olduğuna işaret eden Kuralay, Macar halkının da Türk dizilerine büyük rağbet gösterdiğini ve halihazırda ülke genelinde 12 Türk dizisinin yayında olduğunu sözlerine ekledi.

NATPE Budapeşte Fuarı 30 Haziran'a kadar devam edecek.

Yorumlar