Türk Böbrek Vakfından çocuklar arası video ve fotoğraf yarışması

- "Ben obez olsaydım neleri yapamazdım" temalı yarışmanın başvuruları 28 Şubat'a kadar devam edecek

Google Haberlere Abone ol
Türk Böbrek Vakfından çocuklar arası video ve fotoğraf yarışması

İSTANBUL (AA) - Türk Böbrek Vakfı, ilk ve ortaöğrenim öğrencilerine yönelik video ve fotoğraf yarışması düzenledi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "Ben obez olsaydım neleri yapamazdım" temalı yarışmanın başvuruları, 28 Şubat'a kadar, bir fotoğrafı veya en fazla 20 saniyelik bir videoyu, [email protected] adresine, iletişim bilgileri ile birlikte göndererek yapılabilecek.

Başvurular, vakfın sosyal medya hesaplarından paylaşılacak ve en yüksek beğeni alan 2 katılımcı, biri video, diğeri fotoğraf alanında ödül kazanacak. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere, "Sağlıklı Yaşam Gönüllüsü" sertifikası verilecek.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de giderek artan çocuk obez sayısının ürkütücü rakamlara ulaştığını belirterek, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'deki 3 milyon obezin 1,8 milyonunun 0-18 yaş aralığında olduğunu aktardı.

Vakfın 2017'de çocuklarda obezite ile mücadeleye ağırlık verdiğini hatırlatan Erk, "Bu nedenle tüm çocuklarımızı bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum. Eminim, yarışmaya katılım sürecinde obeziteyi sorgulayıp, araştıracaklar, obezitenin nelere yol açtığı konusunda fikir sahibi olacaklar. Bu nedenle anne- babalar da çocuklarını yarışma için teşvik etmeli, eğlenceli bir yarışma ile çocukların bilinçlenmesini birlikte sağlayabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

- Çocukluktaki obezitenin nedenleri

Dünyada her 10 kişiden biri, Türkiye'de her 7 kişiden biri böbrek hastalıkları riski altında bulunuyor. Çocukluk ve gençlik çağındaki obezitenin sebepleri, "hızlı kentleşme ve kentlerde hareketliliğin azalması", "hızlı beslenme ve sağlıksız besinlerin tüketiminin artması", "çocukların kolay erişebildiği pek çok gıda ve içecekte, mısır bazlı glikoz şurubunun şeker olarak kullanılması" ve "hızlı tüketim gıda ve içeceklerinde olması gerekenden daha fazla tuz ve şeker bulunması" şeklinde sıralanıyor.

Türk Böbrek Vakfı, “Çocuklarda obezite ile mücadele" kampanyasıyla bireylerin sağlıklı olması ve dolayısıyla sağlık giderlerinde tasarrufların sağlanmasının yanı sıra, bireylerin kendilerini daha sağlıklı hissederek, daha mutlu ve daha üretken olmalarını sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar