TÜRK-AV Olağan Genel Kurulu

- TBB Başkanı Prof. Dr. Feyzioğlu, TÜRK-AV 2. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçildi - TÜRK-AV heyeti ve Prof. Dr. Feyzioğlu, Genel Kurul öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
TÜRK-AV Olağan Genel Kurulu

ANKARA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukatlık Örgütleri Birliğinin (TÜRK-AV) 2. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçildi.

TBB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Kurul, TBB Başkanı ve TÜRK-AV'ın Genel Sekreteri Prof. Dr. Feyzioğlu başkanlığında toplandı.

Genel Kurul'da, Rusya Federal Avukatlar Odasının gözlemci üyelikten tam üyeliğe geçme başvurusu ile Tacikistan Barolar Birliğinin üyelik başvurusu kabul edildi ve üye sayısı 17 oldu.

Ayrıca 5 kişiden oluşan TÜRK-AV Yönetim Kurulu, 7 kişiye çıkarılırken TÜRK-AV Genel Sekreteri Prof. Dr. Feyzioğlu, TÜRK-AV Başkanı seçildi.

- Uluslararası Tahkim Merkezi kurulması kararı

Bu arada, "uyuşmazlıkları, aynı dili konuşan, aynı kültürü paylaşan avukatlar olarak birlikte çözme" hedefi doğrultusunda TÜRK-AV bünyesinde Uluslararası Tahkim Merkezinin kurulması kararı alındı.

TÜRK-AV'a bireysel üyelik kabul edilerek, bunun esas ve yöntemi de belirlendi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin TÜRK-AV üyesi ülkeler bakımından yaratacağı iş birliği imkanlarını ve TÜRK-AV'ın bu sürece sunabileceği katkıları ele almak üzere Kars'ta uluslararası sempozyum düzenlenmesi kararlaştırıldı.

- Anıtkabir ziyareti

TÜRK-AV temsilcilerinden oluşan heyet, Genel Kurul öncesinde Prof. Dr. Feyzioğlu'nun öncülüğünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ziyarete konuk baro başkan ve temsilcilerinin yanı sıra TBB'nin yönetim, disiplin ve denetleme kurullarının üyeleri ve baro başkanları katıldı.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakılması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Feyzioğlu, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk,

TÜRK-AV Genel Kurul toplantısı öncesinde ister Balkanlar'da ister Kafkaslar'da ister Orta Asya'da olalım, hayatlarını adaletin gerçekleşmesine adamaktan onur duyan avukatlar olarak huzurunuzdayız.

TBB'nin ev sahipliğinde, dost ve kardeş ülkelerin avukatlık örgütlerini bir araya getiren bu büyük buluşmanın ortak paydası, kuruluşumuzun da harcı olan hukukun üstünlüğüdür, insan haklarıdır ve demokrasidir.

İnsanı en büyük değer kabul ederek emperyalizme karşı bağımsızlığı, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlığı savunan felsefeniz ve önderliğini yaptığınız eşsiz hukuk devrimi, dün olduğu gibi bugün de büyük bir öğreti olarak yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz hatıranız önünde, insanlığı daha iyi bir geleceğe taşıyacak tek yol olan hukuk yolundan ayrılmayacağımıza ve hukukun üstünlüğü mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimize söz veriyoruz."

Yorumlar